Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

8 opskrifter med risengrød

Den klassiske risengrød med smørklat og kanelsukker er noget af det mest julede, der findes – især set med små børneøjne. Men du kan også bruge risengrøden som udgangspunkt i nye, søde og lækre retter. Vi har samlet 8 skønne opskrifter, som du kan gå på opdagelse i her.

 

risengrødsboller

Den bløde, cremede risengrød gør sig også godt i nybagte boller, som bliver både lækre og luftige af grøden. Du kan tilsætte endnu mere julesmag med kanel og kardemomme – uanset hvad smager bollerne skønt med smør og eventuelt en skive ost.

Risengrøds-vafler med kanelskum

Frem med vaffeljernet, så du kan servere disse sprøde vafler med risengrød for familien i en ruf. Server dem med æblekompot og en luftig kanelskum, og du har den perfekte eftermiddagssnack eller dessert i december.

Klassikeren: Risalamande

Ingen jul uden den klassiske risalamande, som du lynhurtigt kan lave, når først risengrøden er kogt. Rør den afkølede grød med vanilje, sukker og hakkede mandler, og vend forsigtig flødeskum i. Server den med lun kirsebærsauce, så er der ikke et øje tørt. 

 

Risalamande cheesecake

Skal den klassiske risalamande have et lille tvist i år, kan du i stedet prøve at servere denne julede cheesecake, der helt sikkert også vil falde i god jord. Den er lavet på en sprød bund af kiks og mandler og toppet med en gele af kirsebærsauce, så de traditionsrige ingredienser er stadig rigt repræsenteret.

 

Risalamande med karamelliserede nødder og clementinsirup

Bliver der ramaskrig i familien, hvis du begynder at pille ved den traditionsrige risalamande, kan du også blot skifte kirsebærsovsen ud med denne skønne, syrlige clementinsirup og et knasende drys af karamelliserede nødder og mandler.

Kold risengrød med havredrik og vanilje

Er du vild med den populære chiagrød, vil du også elske risengrøden i denne kolde og plantebaserede udgave. Her er grøden nemlig kogt på havredrik og smagt til med vanilje for en skøn smag. Spis den til morgenmad eller dessert med friske blåbær eller hindbær ovenpå. 

Hurtige morgenpandekager med risengrød

Skift morgenens bananpandekager ud med disse lækre klatkager i december, og kom i julestemning allerede fra morgenstunden. Du skal ikke bruge andet end en rest risengrød, som du rører op med æg, mel, sukker og vanilje. Steg klatkagerne som små, tykke pandekager på en pande med masser af smør. Spis dem med lidt syltetøj, kanelsukker eller en skefuld skyr.

 

Rør en lynhurtig og frisk riscreme

En rest risengrød kan hurtigt forvandles til en frisk morgenmad eller mellemmåltid. Rør blot grøden med lidt piskefløde, vanilje og revet citronskal, og vend græsk yoghurt i lidt ad gangen. Stil riscremen på køl, og server den med frisk frugt som for eksempel mango.

 

Tip! Er du træt af risengrød, der brænder på? Giv risene et opkog med 2,5 dl vand, inden du tilsætter mælken, så slipper du for at stå og skrabe brændt grød af gryden – og grøden bliver hurtigere klar.