Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

5 sjove ideer med marcipan

Én af julens hyggelige traditioner er at gå i køkkenet med sine børn og forvandle en rulle marcipan, chokolade, nougat og nødder til lækker julekonfekt. Her får du fem ideer.

Marcipankugler med Daim

Hak en Daim-bar i små fine stykker, og ælt det sammen med en rulle marcipan. Tril marcipanen til små kugler, og dyp dem i smeltet chokolade. Drys til sidst med hakket Daim eller farvestrålende krymmel.

Søde marcipanfigurer på spyd

Ungerne vil hygge sig med at lave disse små marcipanfigurer, der er nemme at samle og holde styr på, fordi de bliver lavet på et spyd. Lav for eksempel en nisse ved at blande en del marcipan med rød frugtfarve. Tril nu en stor rød kugle og en mindre almindelig kugle. Form til sidst en nissehue i den røde marcipan, og saml figuren på et grillspyd. Smelt lidt chokolade, og tegn ansigt og knapper på tøjet. Du kan også lave en snemand, en engel eller måske et juletræ – lad ungernes fantasi få frit løb.

Læs også: Dæk op med chokolade

Udstik marcipanfigurer

Har du små børn, kan lysten til at spise den færdige konfekt godt fordampe lidt, hvis de har behandlet marcipanen som modellervoks. Lad i stedet de små bruge en kagerulle til at rulle marcipanen ud på bordet, og brug forskellige udstikkere til at lave fine figurer. Bagefter kan I pynte med en pensel og smeltet chokolade, nødder, guldstøv og glimmer.

Marcipansushi

Elsker dine børn sushi, vil de også elske denne sjove konfekt. Rul marcipanen ud med en kagerulle, og læg ungernes yndlingsfyld på. Det kan være en tynd stang nougat, en stang grøn marcipan farvet med frugtfarve og rosiner eller tørrede abrikoser. Rul marcipanen sammen på den lange led. Pensle rullen med smeltet chokolade og drys med eksempelvis frysetørrede hindbær, hakkede nødder eller kokos. Sæt den på køl, og skær rullen ud i mundrette stykker sushi, når I er klar til at spise den. Server eventuelt med spisepinde og en lille skål smeltet chokolade til at dyppe i.

Luksus-havregrynskugler

Havregrynskugler er en sand julegodteklassiker, og denne luksusudgave med marcipan gør kun de små kugler endnu lækrere. Tilsæt revet marcipan til din yndlingsopskrift på havregrynskugler, og tril som I plejer. Eller prøv denne opskrift: 100 g revet marcipan, 75 g havregryn, 100 g smør, 1 spsk. Kaffe, 5 spsk. flormelis, 2 spsk. kakao. Mums!

Læs også på Lime.dk: Fine øreringe til julefrokosten

TIP!

LAV DIN EGEN MARCIPAN

Det er ingen sag at lave sin egen marcipan. Den smager himmelsk, og så får du samtidig en lidt sundere udgave med masser af mandler.

Det skal du bruge:

300 g mandler
1 dl lys agavesirup

Sådan gør du:

Smut mandlerne, og rist dem i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter – de må ikke tage farve! Lad dem køle af, og blend dem derefter helt fint til mandelmel. Tilsæt agavesirup, til massen lige akkurat samler sig (det er ikke sikkert, du skal bruge det hele). Put marcipanen i en frysepose, og læg den i køleskabet i 30 minutter. Og så er du klar til at lave ægte, hjemmelavet konfekt!