Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

5 adventskranse på 5 minutter

Advent er startskuddet på den søde juletid, vi tænder lys og glæder os. Vi ser på advent og giver dig tips til adventskranse med og uden levende lys

Smuk adventskrans på 5 minutter

  • Stil fire bloklys på et rustik stykke træ, skærebræt eller tyk gren. Hvis du bruger en gren, så bor huller til lysene f.eks. med et forstnerbor og stil lysene i hullerne. Fastgør lysene enten med lim fra en limpistol, stearin eller en klump ler.
  • ”Plant” fire bloklys i rustikke urtepotter eller konservesdåser. Læg ler eller oasis i bunden, sæt et lys i hver urtepotte eller dåse, og dæk med mos. Skriv tallene 1-4 på urtepotterne eller vælg lys med tal på.
  • Sæt fire lys eller fyrfadslys i hver sit glas. Stil glassene på en bakke med sten, mos og kogler, som en rustik skovbund.
  • Sæt lys i fire flasker og pynt flaskerne med numrene 1-4 og evt. silkebånd. Stil flaskerne samlet evt. på et fad dækket af julekugler eller røde æbler. Du kan også lægge en grangren i hver flaske og pynte med bånd.
  • Find mormors fine kagefad frem, stil fire lys på fadet og pynt med polkagrise eller anden juleslik. Pynt lysene med matchende bånd.

Tips! Du kan vælge at bruge levende lys, men led-lys formet som stearinlys skaber samme hyggelige julestemning.

Hvad er advent?

Advent stammer fra latin og betyder ”komme” – vi venter og forbereder Jesu komme. Første søndag i advent er samtidig begyndelsen på det nye kirkeår. 

Hvornår er første søndag i advent?

Advent lægger altid de sidste fire søndage inden Jesu fødsel, som er den 25 december. Ligger den 24 december på en søndag bliver juleaften så fjerde søndag i advent.

Hvor stammer adventskransen fra?

Adventskransen stammer oprindelig fra Tyskland, hvor en tysk teolog omkring 1840 satte fire lys på et vognhjul. Senere tog danskerne kransen med gran og lys til sig. Dronning Alexandrine tændte den første adventskrans i 1919. Under anden verdenskrig blev adventskransen meget populær, måske fordi lys fik stor symbolsk betydning for danskerne.