Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

3 skønne opskrifter med figner og dadler

Tørrede figner og dadler er indbegrebet af juleknas. Men figner og dadler kan bruges til mere end at ligge i jule-frugtskålen. Du får 3 skønne opskrifter med figner og dadler.

Sød tørret frugt i rustikke salater

Tørret frugt i rustikke kålsalater, smager fantastisk og hvis det ikke allerede er en fast del af dit vinterkøkken, så bør det blive det nu.

Rødkålssalat med figner

  • ¼ rødkålshoved
  • 4-6 tørrede figner
  • 1-2 sprøde æbler
  • 1 1/2 spsk. balsamico eddike
  • 2 spsk. olie

Snit rødkålen fint og undgå at bruge den grove stok. Skær figner og æbler i små tern. Bland salaten. Pisk balsamico eddike, olie, salt og peber sammen og hæld over salaten og vend rundt

Tips! Prøv at tilsætte lidt tørrede figner eller dadler til dine gryderetter med lam. Det smager dejligt.

Hvidkålssalat med dadler

  • ¼ hvidkålshoved
  • 1 appelsin
  • 5-6 dadler uden sten
  • 2 spsk. olie
  • Appelsin- eller citronsaft
  • Salt og peber
  • 150 g mandler ristet i olie og drysset med salt

Snit hvidkålen fint, skær appelsinen fri for hinder og skær den i tynde skiver. Skær dadlerne i små tern. Bland ingredienserne sammen. Pisk olie, appelsin- eller citronsaft sammen med salt og peber og vend rundt i salaten. Hak de ristede, saltede mandler groft og drys dem over salaten lige inden servering

Konfekt-kugler med tørret frugt

De søde dejlige tørrede frugter er oplagt som konfekt, eller som et sødt snack-alternativ til de små. Derfor skal du heller ikke snydes for denne lækre konfektopskrift, som du kan variere i det uendelige.

  • 150 g tørret frugt (en blanding af figner, dadler, rosiner, abrikos, svesker eller lign)
  • 50 g mandler eller valnødder
  • 1 stk. appelsinsaft
  • Pynt: Kokosmel, kakaopulver, krymmel, lakridspulver eller lign

Blend den tørrede frugt, nødder og appelsinsaft i en foodprocessor eller minihakker, til det er en lind og finthakket masse. Tril massen til små mundrette kugler og rul dem i kokosmel, kakaopulver, krymmel eller lign, så de bliver festlige at se på. Opbevar dem i køleskab, til de skal spises.