Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

10 tips til julerengøringen

Det er tid til at hente kasserne med julepynt frem fra gemmerne, pynte op og tænde lys. Før du kaster dig over de søde juletraditioner, kan det være en god ide at give huset en overhaling, Vi giver dig 10 nemme fif, der får huset julefin i en fart.

1. Tør alle flader af

Alle synlige flader som borde, reoler og vindueskarme tørres over med en fugtig klud, tør efter med en tør klud, så du undgår striber. Hæld universalrengøring eller opvaskemiddel i dit varme rengøringsvand.

2. Støvsug bogreolen

Hvis du ikke har lyst til at tage alle bøger ud af bogreolen, så støvsug bøgerne. Brug mundstykket af støvsugeren, så du kan komme godt ind alle steder.

Vidste du at… du forbrænder 100 kalorier ved 20 minutters hovedrengøring – det svarer til en æbleskive*

3. Vask gardiner

Hvis dine gardiner kan tåle at blive vasket, så giv dem en tur i vaskemaskinen. Hæng dem våde op, så du undgår, eller gør det lettere at stryge dem. (Husk at lufte ud løbende, mens gardinerne tørrer).

Gardiner, som ikke kan tåle at blive vasket, kan du hænge ud til luftning – en god blæsetur kan få bugt med det værste støv, og giver gardinerne et frisk pust.

4. Tør lofter og vægge af med gulvmoppen

Hvis du synes at gulve og lofter trænger til en tur, kan du køre dem over med en hårdt oprevet og helt ren gulvmoppe. Du kan også bruge en microfiberklud og en gulvskrubbe.

5. Vask vinduerne

Inden du pynter vinduerne, så vask dem indvendigt og udvendigt. Du kan bruge glas- eller spejlrens, hvis de ikke er så beskidte. Skal der lidt mere til, kan en spand vand med lidt opvaskemiddel og salmiakspiritus hurtigt få ruderne rene. Vask vinderne med en svamp eller klud, fjern vandet med en skraber og poler efter med et viskestykke. Husk også at tørre lister og karme f på vinduerne.

6. Afkalk badeværelset

Afhængig af hvor i landet du bor, kan kalk være et stort problem. Der findes rengøringsmidler specielt til badeværelser, som kan afhjælpe det problem. Har du ikke nogen af dem ved hånden, kan eddike eller eddikesyre opløst i vand få bugt med de hvide kalkrander. Tænk på, at marmor, terrazzo, natursten og emalje ikke kan tåle eddike og eddikesyre.

Tip! Hvis du vil undgå et tilkalket badeværelse, skal du blot tørre brusekabine og badekar af, når du har været i bad

7. Vask badeforhænget

Badeforhæng kan nemt blive kalkede. Læg badeforhænget i en balje med vand og eddike en halv time, før du vasker det i vaskemaskinen, så forsvinder kalkpletterne.

8. Skift toiletbørsten ud

Ja det lyder måske lidt trivielt, men måske bør du skifte toiletbørsten ud, hvis den gamle er slidt. 

9. Vask køleskabet af

Inden køleskabet bliver fyldt med julens gode mad, bør du tømme det og vaske det af, det er god køkkenhygiejne. Brug almindeligt opvaskemiddel og en blød klud. Husk gummilisterne -  du vil blive overrasket over, hvad der kan gemme sig i listernes folder.

10. Afrim fryseren

Der skal være plads til masser af mad, så giv fryseren en overhaling inden det går løs med julens fester og gæster. Pak alle frostvare godt ind i f.eks. avispapir og håndklæder og stil gryder eller baljer med varmt vand i fryseren, så smelter isen hurtigere.

*Kilde: Netdoktor.dk