Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Svinefilet, knoldselleri, knoldsellerispuré og grillede løg

Knoldselleri og svinekød fungerer super godt sammen. Knoldselleriens dejlige smag går godt sammen med den stærke smag fra svinekød. I denne ret serveres kødet med to versioner af knoldselleri – en hel, bagt knoldselleri og en knoldsellerispuré.

270 min.
4 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Frugt & GrøntMejeri & Ost

Kolonial & Drikkevarer

2. Sådan gør du
  1. Knoldseller

    Start med at forberede den hele, bagte knoldselleri: Vask knoldsellerien grundigt og skær bunden fra. Fordel 1 dl salt på en bradepande og placér knoldsellerien her. Bag den i omkring 3,5-4 timer på 150 grader.

    Mens knoldsellerien bages i ovnen, kan du lave puréen. Skær skindet af og skær derefter knoldsellerien i store tern. Smelt lidt smør i en gryde og tilføj selleriternene. Lad ternene simre med låg på indtil de er møre. Krydr med salt, peber og æblecidereddike og lad ternene simre igen i omkring 45 minutter. Blend det sammen med en klat smør indtil du har en ensartet puré.

  2. Kød og løg

    Halver løgene, men lad skindet blive på. Grill dem, så de får en fin kulør og løgene er møre på begge sider. Grill herefter de hele svinefileter i 5 minutter på hver side. Fileterne skal være en smule lyserøde i midten. Rist salvien på en pande med en smule olie, indtil bladene er lækre og sprøde.

3. Servering
Varm puréen op, og skær den saltbagte knoldselleri i 8 stykker (uden skind). Skær fileten i tykke skiver. Placér puréen på en tallerken og anret først med kødet, dernæst den bagte knoldselleri og til sidst de grillede løg. Pynt retten med de ristede salvieblade.
Svinefilet, knoldselleri, knoldsellerispuré og grillede løg