Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Stegt and med rødløg, appelsin, æbler & svesker

Lækker and med smag af kanel og appelsin langtidsstegt med rødløg, appelsin, svesker og æbler.

300 min.
4 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Frugt & Grønt




Mejeri & Ost

Kolonial & Drikkevarer








2. Sådan gør du
  1. Gnid anden indvendig med groft salt.
    Fyld anden med 2 æbler samt 2 appelsiner skåret i både og luk med en kødnål.
    Pensel anden med smeltet smør og læg den på en rist over en bradepande.

    Steg anden i 2 timer ved 125C., hæld fedtet fra, og læg anden direkte ned i bradepanden.

    Kom halve løg, kvarte appelsiner, svesker og kanel ved og hæld friskpresset appelsinsaft hen over og steg videre i 2 timer.
    Dryp jævnligt anden med lidt af stegeskyen.
    Tilsæt halve æbler uden kernehus, spæd evt. med lidt bouillon og steg endnu ½-1 time.

    Anden er stegt, når låret løsner sig let, eller når et prik med en stegegaffel i låret giver klar saft.

    Hæld skyen fra. Si den og fjern skummet fra fedtet. Bring skyen i kog sammen med resten af bouillonen og balsamico.
    Jævn sauce med majsstivelse rørt ud i lidt vand og smag til med honning, salt og peber.

    Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 20 min.

    Parter anden og læg evt. stykkerne i en bradepande, hvis den ikke skal serveres med det samme.

    Brun evt. anden, til skindet er sprødt under grillen lige inden servering. Kig hele tiden på anden, det går pludselig stærkt.

3. Servering
Server anden med sauce, kartofler samt bagte æbler, svesker, løg og appelsin.
Stegt and med rødløg, appelsin, æbler & svesker