Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Stegt and med honning-appelsinglaserede gulerødder

Lækker helstegt and med smag af appelsin serveres med et farvespil af gulerødder glaseret i honning og appelsin.

180 min.
4 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Frugt & Grønt
Mejeri & Ost

Kolonial & Drikkevarer

Vin & Spiritus

2. Sådan gør du
 1. Gnid anden indvendig med groft salt. Fyld anden med æblebåde samt 2 appelsiner i skiver og luk med en kødnål. Pensel anden med ½ dl smeltet smør og læg den på en rist over en bradepande.

  Steg anden i 1 time ved 175C., hæld fedtet fra, og læg anden direkte ned i bradepanden. Kom friskpresset appelsinsaft fra 2 appelsiner samt hvidvin ved, og steg videre i 1½ time. Beregn 50 min. pr. kg. And i alt.

  Hæld skyen fra. Si den og fjern skummet fra fedtet. Bring skyen i kog sammen med andebouillon og balsamico. Jævn sauce med majsstivelse rørt ud i lidt vand og smag til med honning, salt og peber.

  Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 20 min.

  Skræl gulerødderne og damp dem i en sautepande i lidt vand og under låg 4 min. Tilsæt fintrevet skal samt saften fra 2 appelsiner, resten af smørret og honning. Kog kraftigt og ryst jævnligt panden så gulerødderne glaseres over det hele, til alt væden er fordampet.

  Parter anden og læg stykkerne i en bradepande. Brun evt. anden, til skindet er sprødt under grillen lige inden servering. Kig hele tiden på anden, det går pludselig stærkt.

3. Servering
Server anden med glaserede gulerødder, appelsinsky og kartofler.
Stegt and med honning-appelsinglaserede gulerødder