Gnid anden indvendig med groft salt. Fyld anden med æblebåde samt 2 appelsiner i skiver og luk med en kødnål. Pensel anden med ½ dl smeltet smør og læg den på en rist over en bradepande.
Steg anden i 1 time ved 175C., hæld fedtet fra, og læg anden direkte ned i bradepanden. Kom friskpresset appelsinsaft fra 2 appelsiner samt hvidvin ved, og steg videre i 1½ time. Beregn 50 min. pr. kg. And i alt.
Hæld skyen fra. Si den og fjern skummet fra fedtet. Bring skyen i kog sammen med andebouillon og balsamico. Jævn sauce med majsstivelse rørt ud i lidt vand og smag til med honning, salt og peber.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 20 min.
Skræl gulerødderne og damp dem i en sautepande i lidt vand og under låg 4 min. Tilsæt fintrevet skal samt saften fra 2 appelsiner, resten af smørret og honning. Kog kraftigt og ryst jævnligt panden så gulerødderne glaseres over det hele, til alt væden er fordampet.
Parter anden og læg stykkerne i en bradepande. Brun evt. anden, til skindet er sprødt under grillen lige inden servering. Kig hele tiden på anden, det går pludselig stærkt.