Gå kyllingen efter, skyl den indvendig og dup den tør. Læg den i et ovnfast fad, krydr indvendig med salt og peber og gnid den udvendig med grillkrydderi.
Sæt kyllingen i ovnen ved 125°C i ca. 2½ time, vend den efter 45 min. og igen den sidste halve time så brystet vender opad og dryp jævnligt med stegesky. Dæk evt. fadet med folie så fordampningen ikke bliver for kraftig.
Pil skindet af kyllingen og pil dernæst kødet af. Pluk kødet fra hinanden med fingrene og bland med lidt af stegeskyen så det er ekstra saftigt og lækker.
Snit spidskålen fint. Skær ærterne i fine tynde skiver på langs og snit forårsløgene fint.
Vend det hele i en marinade af hvidvinseddike, sennep, honning og olie smagt til med salt og peber. Drys godt med dild.
Skræl og flæk agurken på langs. Fjern kernerne med en ske og skær den i tynde skiver.
Læg dem i en sigte, drys med salt og lad dem trække 10 min.
Skyl saltet af, dup dem tørre og bland med yoghurt, knust hvidløg og 1-2 spsk. hakket dild. Smag til.