Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Skumfiduser

Skønne hjemmelavede skumfiduser. Skæres i mindre stykker som straks vendes i flormelis. Kan også udstikkes i små figurer eller overtrækkes med chokolade.

45 min.
35 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kolonial & Drikkevarer







Øvrige

2. Sådan gør du
  1. Læg husblas i blød i koldt vand, mens sukkerblandingen laves.

    Kom vand, sukker og sirup i en gryde og bring blandingen langsomt i kog under omrøring.
    Kog sukkerblandingen ved svag varme, til sukkeret er opløst.
    Skru derefter op for varmen, og kog, til sukkerblandingen når 130° C.
    Det er vigtigt, at temperaturen når helt op på de 130° C men ikke over 140° C, da skumfiduserne ellers ikke får den rigtige konsistens.

    Pres væden fra husblassen.
    Kom den i skålen til røremaskinen og opløs den i vand samt lidt af sukkerlagen.
    Tilsæt resten af sukkerlagen og pisk blandingen ved medium hastighed i 8-10 minutter, til konsistensen er lidt som tyggegummi og minder om en luftig marengs.

    Rør farven i uden at farve skummet jævn.

    Hæld massen over i en form (ca. 18 x 24 cm) beklædt med husholdningsfilm penslet med olie.
    Sæt den i køleskabet til næste dag.

3. Servering
Skær juleskummet ud i firkanter med en skarp kniv og vend firkanterne i flormelis.

De kan også skæres i lange tynde skiver som så udstikkes med små udstiksforme der er dyppet i flormelis.

Prøv også at overtrække dem med chokolade.
Skumfiduser