Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Risengrødsboller

Dejlige luftige boller bagt på risengrød. Vil du gerne have en lidt grovere version erstattes noget af hvedemelet med fuldkornsmel.

120 min.
15 personer
1. Hvad skal du bruge?
Mejeri & Ost





Kolonial & Drikkevarer




2. Sådan gør du
  1. Risengrødsboller

    Lun mælken og rør gæren ud i den lune mælk.
    Kom æg, smeltet smør, sukker, salt, kardemomme og risengrød ved og rør det godt sammen.
    Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør/ælt dejen godt igennem.
    Den skal være lidt klistret.

    Lad dejen hæve tildækket et lunt sted 1 time.

    Sæt dejen med skeer på en bageplade med bagepapir 15 i alt.

    Sæt bagepladen på øverste rille i ovnen og sæt et ovnfast fad i bunden med et par liter kogende vand.
    Luk ovnen og lad bollerne hæve i dampen i ca. 20 minutter.

    Tag dem og fadet med vand ud af ovnen og tænd for varmen.

    Stil temperaturen på 225°C.
    Sæt bollerne i ovnen når den er varm og smid lidt vand ind i bunden.
    Bag bollerne 15-20 min. til de er gyldne og gennembagte.
    Afkøl på rist.

3. Servering
Nyd risengrødsbollerne friskbagte fx til morgenmad med smør, ost og marmelade eller som sandwichboller.

Bollerne kan sagtens fryses.
Risengrødsboller