Bring 3 dl vand, 180 g grødris og 1 liter Løgismose sødmælk langsomt i kog i en tykbundet gryde.
Rør rundt imens, så mælken ikke brænder på.
Lad det simre under låg i ca. 20 minutter under let omrøring.
Tilsæt en smule salt og 2 spsk sukker og rør godt rundt.
Tag nu den smagsneutrale risengrød af varmen og lad den køle helt af.
Flæk 2 vaniljestænger og skrab vaniljekornene ud med spidsen af en kniv.
Bland vaniljekornene i piskefløden og pisk den luftig og let fast, uden den tykner.
Hak 100 g rå eller smuttede mandler groft, så splitterne tilfører bid til grøden, uden at være for store.
Vend risengrød og flødeskum forsigtigt sammen med en grydeske eller spatel. Rør ikke for kraftigt, så flødeskummen bliver mere fast undervejs.
Tilsæt 150 g forkogte speltkerner, mandler og vaniljekorn og vend det igen forsigtigt sammen med risengrød og flødeskum.
Lad risalamanden trække et par timer på køl.
Lun 1 dl vand i en lille gryde, tilsæt 2 stjerneanis, 1 hel kanelstang, lidt citronsaft og lidt sirup eller honning.
Kog det forsigtigt op.
Så snart væsken koger, tag den da af varmen og lad den stå 15 min.
Vend dernæst forsigtigt væsken i risalamanden.