Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Risalamande med karamelliserede nødder og clementinsirup

Skøn klassisk risalamande serveret med en skøn clementinsirup og med et knasende drys af karamelliserede nødder og mandler.

90 min.
6 personer
1. Hvad skal du bruge?
Frugt & Grønt

Mejeri & Ost



Kolonial & Drikkevarer









Vin & Spiritus

Øvrige

2. Sådan gør du
  1. Risalamande

    Bring vandet i kog i en tykbundet gryde, tilsæt grødris og kog 2 min. under omrøring.
    Hæld mælken i og bring grøden i kog under konstant omrøring ved middel varme, så det ikke brænder på.
    Lad risengrøden koge ca. 1 time for meget svag varme, rør jævnligt.
    Smag grøden til med salt og sæt den til afkøling.

    Rør den kolde risengrød sammen med sukker, vaniljekorn, hakkede mandler og evt. lidt hvid portvin.
    Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i grøden.
    Smag til med ekstra sukker og evt. lidt hvid portvin og sæt risalamanden i køleskabet indtil servering.

  2. Clementinsirup

    Bring clementinsaft, ca. 2 dl og 1 dl sukker i kog og lad det koge ind til konsistensen er som tynd sirup.
    Lad siruppen køle helt af.

  3. Karamelliserede nødder

    Smelt honning og smør på en pande, tilsæt vaniljesukker, nødder og mandler og vend dem godt i blandingen.
    Hæld det ud på et stykke bagepapir og afkøl.

3. Servering
Anret ris ala mande i portionsskåle, drys med hakkede nødder og mandler og hæld lidt sirup over.
Server straks.
Risalamande med karamelliserede nødder og clementinsirup