Bring vandet i kog i en tykbundet gryde, tilsæt grødris og kog 2 min. under omrøring.
Hæld mælken i og bring grøden i kog under konstant omrøring ved middel varme, så det ikke brænder på.
Lad risengrøden koge ca. 1 time for meget svag varme, rør jævnligt.
Smag grøden til med salt og sæt den til afkøling.
Rør den kolde risengrød sammen med sukker, vaniljekorn, hakkede mandler og evt. lidt hvid portvin.
Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i grøden.
Smag til med ekstra sukker og evt. lidt hvid portvin og sæt risalamanden i køleskabet indtil servering.
Bring clementinsaft, ca. 2 dl og 1 dl sukker i kog og lad det koge ind til konsistensen er som tynd sirup.
Lad siruppen køle helt af.
Smelt honning og smør på en pande, tilsæt vaniljesukker, nødder og mandler og vend dem godt i blandingen.
Hæld det ud på et stykke bagepapir og afkøl.