Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Risalamande cheesecake

En skøn julet cheesecake af risalamande på en sprød bund af kiks og mandel med gele af kirsebærsauce.

60 min.
12 personer
1. Hvad skal du bruge?
Mejeri & Ost




Kolonial & Drikkevarer








2. Sådan gør du
  1. Bund af kiks og mandel

    Smelt smørret i en gryde og bland med knuste kiks og 75 gram hakkede mandler.

    Kom blandingen i en springform hvor bunden er beklædt med bagepapir og tryk den sammen.

    Sæt den koldt til bunden er fast.

  2. Risalamande creme

    Læg fire blade husblas i blød i koldt vand.

    Rør risengrød sammen med mascarpone, sukker blandet med vaniljekorn og 50 gram hakkede smuttede mandler.

    Smelt husblassen over vandbad. Rør et par skefulde af riscremen i den varme smeltede husblas og rør det dernæst i resten af cremen. Således udgår du at husblassen trævler.

    Pisk fløden til flødeskum og vend den i cremen.

    Kom cremen oven på kiksebunden og glat overfladen.

    Sæt kagen i køleskabet 2-3 timer til den er fast.

  3. Gele af kirsebærsauce og pynt

    Si kirsebærsaucen og bland med saft.

    Læg 4 blade husblas i blød 10 min. i koldt vand og smelt over vandbad.

    Rør saften i den smeltede husblas lidt ad gangen.

    Hæld saften over kagen og sæt den tilbage i køleskabet.

    Hak og smelt den hvide chokolade og kom den i en engangssprøjtepose.

    Klip hul og lav forskellige små hjerter eller lignende som pynt på et stykke bagepapir.

    Sæt dem koldt til chokoladen er stivnet.

3. Servering
Pynt kagen med hvid chokolade og server.
Risalamande cheesecake