Kyllingen skylles indvendigt med koldt vand.
Citronen skæres i 8 både og lægges i en skål. Hvidløg halveres og lægges ned til citronen. Persillen klippes 1 centimeter fra jorden så stilkene kommer med og skyldes grundigt. Citron, hvidløg og persillestilke æltes nu med hænderne sammen med smøren. Blandingen fyldes i kyllingen og hullet lukkes med stegenål. Brun kyllingen på alle sider på en pande i olien.
Bræk brødet i mindre stykker (ca. 2 x 2 centimeter), læg det på bagepapir i en dyb bradepande og sæt en rist ovenpå.
På risten lægges kyllingen med brystet opad, som drysses med salt og peber. Kyllingen bages i forvarm ovn ved 200 grader (varmluft) i 45 minutter pr. kg kylling.
Brødcroutonerne tages ud, når de er gyldne efter ca. 20 minutter. Afkøl croutonerne på lidt køkkenrulle og brug dem evt. i en salat til kyllingen.
Når kyllingen har fået nok, tages den ud af ovnen og vendes rundt, så den ligger med brystet nedad på risten. Her skal den ligge i 15 minutter og hvile. Dæk den ikke til.
Lige inden servering vendes kyllingen igen, så den ligger med brystet opad. Giv den herefter 5 minutter mere i ovnen.