Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Ovnstegt kylling med citron

Saftig ovnstegt kylling med citron og frisk persille. Serveres med sprødstegte brødcroutoner.

90 min.
4 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Frugt & Grønt



Mejeri & Ost

Brød

Kolonial & Drikkevarer

Øvrige

2. Sådan gør du
  1. Kyllingen skylles indvendigt med koldt vand.

    Citronen skæres i 8 både og lægges i en skål. Hvidløg halveres og lægges ned til citronen. Persillen klippes 1 centimeter fra jorden så stilkene kommer med og skyldes grundigt. Citron, hvidløg og persillestilke æltes nu med hænderne sammen med smøren. Blandingen fyldes i kyllingen og hullet lukkes med stegenål. Brun kyllingen på alle sider på en pande i olien.

    Bræk brødet i mindre stykker (ca. 2 x 2 centimeter), læg det på bagepapir i en dyb bradepande og sæt en rist ovenpå.
    På risten lægges kyllingen med brystet opad, som drysses med salt og peber. Kyllingen bages i forvarm ovn ved 200 grader (varmluft) i 45 minutter pr. kg kylling.

    Brødcroutonerne tages ud, når de er gyldne efter ca. 20 minutter. Afkøl croutonerne på lidt køkkenrulle og brug dem evt. i en salat til kyllingen.

    Når kyllingen har fået nok, tages den ud af ovnen og vendes rundt, så den ligger med brystet nedad på risten. Her skal den ligge i 15 minutter og hvile. Dæk den ikke til.
    Lige inden servering vendes kyllingen igen, så den ligger med brystet opad. Giv den herefter 5 minutter mere i ovnen.

3. Servering
Parter kyllingen og server med brødcroutonerne.
Ovnstegt kylling med citron