Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Langtidsstegt and og rødkålsalat

Langtidsstegt berberiand fyldt med æbler og svesker serveret med sprød rødkålssalat med tranebær og appelsin.

300 min.
4 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk

Frugt & Grønt




Mejeri & Ost

Kolonial & Drikkevarer











2. Sådan gør du
  1. Langtidsstegt and

    Fjern indmaden og evt. flommefedt fra anden, dup den tør med køkkenrulle og gnid den indvendig med groft salt.
    Fyld anden med æblebåde samt svesker og luk med en kødnål.
    Pensel anden med smeltet smør og læg den på en rist over en bradepande.

    Steg anden i 2 timer ved 125 grader.
    Efter de 2 timer, hæld fedtet fra, og læg anden direkte ned i bradepanden.
    Hæld æblemost samt lidt af bouillonen hen over og steg videre i 2½ - 3 timer.

    Dryp jævnligt anden med lidt af stegeskyen, suppler med bouillon.

    Anden er stegt, når låret løsner sig let, eller når et prik med en stegegaffel i låret giver klar saft.

    Parter anden og læg evt. stykkerne i en bradepande, hvis den ikke skal serveres med det samme.
    Brun evt. anden, til skindet er sprødt under grillen lige inden servering.
    Kig hele tiden på anden, det går pludselig stærkt.

  2. Kartofler og andesovs

    Hæld skyen fra den langtidsstegte and. Si den og skum for fedt.
    Bring skyen i kog sammen med resten af bouillonen og balsamico.
    Jævn sauce med majsstivelse rørt ud i lidt vand og smag til med honning, salt og peber.

    Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 20 min.

  3. Rødkålsalat med tranebær og appelsin

    Snit rødkålen fint, skær skrællen af appelsinerne tæt til kødet og skær dem i skiver, halver de største.

    Vend kål, appelsin, tranebær og grofthakkede valnødder i en dressing af æbleeddike og olie smagt til med salt og peber.

3. Servering
Server den langtidsstegt and med sauce, kartofler samt rødkålssalat.
Langtidsstegt and og rødkålsalat