1 Løgismose kylling
1 bundt persille
1 spsk. smør
3 dl vand
salt og peber
1 ½ dl. hønsebouillon
Sådan gør du:
Skyl kyllingen fri for evt. blodrester og dup den tør med køkkenrulle. Drys salt og peber ind i kyllingen og fyld den herefter med persille.
Smelt smørret i en stor gryde og brun kyllingen på alle sider. Læn evt. kyllingen op ad grydens kanter, når den skal brunes på siden.
Drys kyllingen med salt og peber, hæld hønsebouillon i gryden og læg låg på. Lad kyllingen simre ved jævn varme i 45-60 minutter.
Kyllingen er færdig, når kødsaften er klar, hvis man stikker en lille kniv ind ved lårbenet. Hvis saften er rød, skal kyllingen have lidt mere.
Hæld væden/bouillonen fra kyllingen over i en lille gryde og hold kyllingen varm, imens saucen laves.
Ønskes sprødt skind på kyllingen, kan man sætte den i ovnen og grille den, imens saucen tilberedes.
Bouillon fra kyllingen
2 spsk. hvedemel
½-1 dl vand
1 dl piskefløde
Kulør efter ønske
1 nip sukker
salt og peber
Sådan gør du:
Skum evt. det øverste gule fedtlag af bouillon med en ske. Bring bouillonen i kog og ryst en meljævning af hvedemel og vand.
Tilsæt meljævningen til den kogende bouillon under piskning og lad saucen koge et par minutter til den tykner og melsmagen forsvinder.
Tilsæt fløde og kulør til saucen og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker og eddike for at afrunde smagen yderligere.