Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Kirsebæris i nøddekurve

Hjemmelavede nøddekurve fyldt med den lækreste kirsebæris lavet på friske kirsebær og blandet med små stykker af mørk chokolade.

120 min.
6 personer
1. Hvad skal du bruge?
Frugt & Grønt

Mejeri & Ost




Kolonial & Drikkevarer







Vin & Spiritus

2. Sådan gør du
  1. Kirsebæris

    Skyl kirsebærrene og pil stenene ud.
    Findel kirsebærrene i en blender med sukker og vanilje.

    Kom æggeblommer, fløde, mælk og kirsebærvin ved og blend et kort øjeblik til det er godt mixet.

    Frys iscremen på en ismaskine og kom hakket chokolade ved, når konsistensen er som softice.

    Kom isen i en lukket beholder og sæt den i fryseren indtil servering.

  2. Nøddekurve

    Hak nødderne i en foodprocessor eller multihakker.
    Rør dem sammen med smør, sirup, sukker og hvedemel.

    Del dejen i 6 lige store stykker.
    Læg et stykke dej på en bageplade med bagepapir og form den så den er rund og flad.
    Sæt den i ovnen ved 165°C varmluft i 10-12 min. til den er ensartet lysebrun også i midten.

    Sæt en lille skål med bunden i vejret.
    Lad kagen hvile lidt og løft den forsigtigt af med en palet.
    Læg den oven på glasset så den kan forme sig til en kurv.
    Lad kurvene køle helt af på glasset inden de løftes af.

    Fortsæt med resten.

3. Servering
Anret kurvene på tallerknerne, kom en god stor kugle is eller to i hver, pynt med friske kirsebær samt lidt hakket chokolade og server straks.
Kirsebæris i nøddekurve