Rør smør og sukker blødt og cremet.
Pisk æggene i et ad gangen og rør mindst 1 min. for hvert æg.
Rør dernæst hvedemel og mandelmel i.
Kom dejen i en smurt springform 22 cm i diameter.
Bag kagen ca. 30 min. ved 175° midt i ovnen til den er gylden.
Mærk efter med et træspyd om den er bagt, så længe der hænger dej ved, er den ikke færdig.
Afkøl kagen på en rist.
Læg husblas i blød i koldt vand 5-10 min.
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukker.
Rør vaniljesukkeret sammen med æggeblommer og majsstivelse.
Varm mælken i en gryde, hæld det lidt ad gangen i vanilje-æggeblandingen under omrøring og kom det hele tilbage i gryden.
Varm det op under omrøring ved lav varme til cremen tykner og småkoger.
Rør den udblødte husblas i cremen, rør til den er helt smeltet og kom cremen i en skål.
Lad cremen køle helt af.
Pisk fløden til flødeskum og vend det forsigtigt i vaniljecremen.
Skyl og nip jordbærrene.
Skær dem i skiver.