Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Jordbærtærte med mazarinbund og vaniljecreme

En skøn mazarinkage lavet på mandelmel toppen med luftig vaniljecreme, masser af friske jordbær og lidt chokolade.

60 min.
8 personer
1. Hvad skal du bruge?
Frugt & Grønt


Mejeri & Ost





Kolonial & Drikkevarer








2. Sådan gør du
  1. Mazarinbund

    Rør smør og sukker blødt og cremet.
    Pisk æggene i et ad gangen og rør mindst 1 min. for hvert æg.
    Rør dernæst hvedemel og mandelmel i.

    Kom dejen i en smurt springform 22 cm i diameter.
    Bag kagen ca. 30 min. ved 175° midt i ovnen til den er gylden.
    Mærk efter med et træspyd om den er bagt, så længe der hænger dej ved, er den ikke færdig.

    Afkøl kagen på en rist.

  2. Vaniljecreme

    Læg husblas i blød i koldt vand 5-10 min.

    Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukker.
    Rør vaniljesukkeret sammen med æggeblommer og majsstivelse.
    Varm mælken i en gryde, hæld det lidt ad gangen i vanilje-æggeblandingen under omrøring og kom det hele tilbage i gryden.
    Varm det op under omrøring ved lav varme til cremen tykner og småkoger.
    Rør den udblødte husblas i cremen, rør til den er helt smeltet og kom cremen i en skål.

    Lad cremen køle helt af.

    Pisk fløden til flødeskum og vend det forsigtigt i vaniljecremen.

    Skyl og nip jordbærrene.
    Skær dem i skiver.

3. Servering
Anret kagen på et fad og kom vaniljecremen oven på.
Læg bærrene i et viftemønster, drys med hakket chokolade og server straks.

Tips! Alt kan laves klar i forvejen, så kagen bare skal pyntes lige inden servering.
Jordbærtærte med mazarinbund og vaniljecreme