Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Grillede rødbeder med yoghurt, brunet smør og sprøde linser

Denne rødbederet er et godt supplement til grillet fisk eller kød, men retten kan også fungere alene. Rødbederne er bagt ved lav varme kort før de grilles, hvilket giver dem en intens og sød smag.

260 min.
4 personer
1. Hvad skal du bruge?
Frugt & Grønt
Mejeri & Ost


Kolonial & Drikkevarer2. Sådan gør du
 1. Linser

  Læg linserne i blød natten over. Linser kan holde sig i en måned på køl, så lav eventuelt en stor portion, som du kan bruge til andre retter.

  Si linserne dagen efter, og opvarm rapsolie på en pande. Steg linserne indtil de er sprøde. Læg noget køkkenrulle på et fad og lad papiret suge olien fra linserne. Drys salt på linserne.

  Opbevar de sprøde linser i en beholder og brug dem til salater, kødretter, grøntsager m.m.

 2. Rødbeder

  Hæld 50 g salt på en bakke og fordel rødbederne herpå. Bag rødbederne med skindet på i 3-4 timer ved 140 grader indtil de er møre. Pil skindet af. Skær rødbederne i tykke skiver, og grill dem på begge sider indtil de får sprøde grillmærker. Krydr rødbederne med salt, peber og en smule æblecidereddike.

  Brun smørret i en lille gryde – sørg for, at smørret ikke brænder på. Rør yoghurten sammen med saften fra en halv citron, salt og peber.

3. Servering
Anret de grillede rødbeder på en tallerken, og fordel yoghurtklatter på tallerkenen. Hæld det brunede smør over anretningen, og slut af med de sprøde linser og finthakket persille.
Grillede rødbeder med yoghurt, brunet smør og sprøde linser