Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Flæskesteg med sprød svær

Saftig steg og sprød svær serveret med små bagte æbler fyldt med nødder, rosiner, bacon og persille.

90 min.
6 personer
1. Hvad skal du bruge?
Kød & Fisk


Frugt & Grønt


Mejeri & Ost

Kolonial & Drikkevarer



2. Sådan gør du
  1. Flæskesteg med sprød svær

    Gå sværen efter og check at den er ridset helt.
    Den må endelig ikke være ridset ned i kødet, men ridset ned i fedtet så saltet kan komme ned imellem alle sværene.

    Krydr kødsiden med peber.

    Læg stegen i et ovnfast fad og læg en skive rå kartoffel under, så sværen ligger lige.

    Sæt stegen i en kold ovn og stil temperaturen på 200°C.
    Steg den ca. 1½ time til centrumtemperaturen er 65°C.

    Brug et stegetermometer, hvis sværen ikke er sprød, når centrumtemperaturen er omkring 55°C skrues temperaturen op på 225°C.

  2. Bagte æbler fyldt med nødder, rosiner, bacon og persille.

    Steg baconskiverne næsten sprøde og hæld fedtet fra.
    Bland med hakkede nødder, rosiner og persille.

    Skær toppen af æblerne og fjern kernehuset med en ske/kuglejern og kom baconfyldet i.
    Læg toppen på som låg og sæt dem i ovnen sammen med stegen de sidste 12-15 min.

3. Servering
Skær kødet i skiver og server med bagte æbler.
Suppler med kartofler.
Flæskesteg med sprød svær