Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Brunede kartofler

Brunede kartofler er en klassiker på det danske julebord. Noget så simpelt som små runde pillede kartofler vend i en karamel af smeltet sukker og smør.

30 min.
6 personer
1. Hvad skal du bruge?
Frugt & Grønt

Mejeri & Ost

Kolonial & Drikkevarer

2. Sådan gør du
  1. Brunede kartofler

    Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 15 min. og pil dem.
    Det tager tid, men kan sagtens gøres dagen før og er alt besværet værd, glem alt om glaskartofler.

    Hæld varmt vand over de kolde kartofler og lad dem stå 5 min. og hæld vandet fra.

    Fordel sukkeret i et jævnt lag på en kold pande. Lad sukkeret smelte uden omrøring, først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved middelvarme til det er lysebrunt.

    Tilsæt smør, lad det bruse op og kom kartoflerne ved.

    Glaser kartofler ved middel varme, ryst jævnligt panden, så kartoflerne bliver lysebrune over det hele.

3. Servering
Server straks.

TIP! Hvis du også skal bruge brunede kartofler næste dag til julefrokosten, så kog en ekstra stor portion men vent med at brune dem til lige inden servering. Genopvarmede brunede kartofler mister glansen, bliver matte og let klistrede.
Brunede kartofler