100 g friske eller frosne tyttebær
50 g sukker
50 g røget bacon
Drys tyttebær med sukker og lad dem trække tildækket i 1-2 døgn på køkkenbordet.
Skær bacon i tern, steg dem sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Vend lige inden servering de sprøde bacontern sammen med tyttebærrene.
1 grape
1 blodappelsin
1 lime
1 tsk revet ingefær
1 spsk fintsnittet purløg
1 tsk soya
Skræl citrusfrugterne, skær dem i fileter og i små tern.
Vend dem sammen med de øvrige ingredienser.
2 1⁄2 dl vand
200 g sukker
Skal af 1 økologisk citron
1 flaske champagne
Saft af 1⁄2 citron
Varm vand, sukker og citronskal i en kasserolle, til sukkeret smelter.
Lad væsken køle af, tilsæt champagnen og smag til med citronsaft.
Hæld i en skål og stil den i fryseren til dagen efter.
Riv granitéen med en gaffel og server straks.