Ordsproget "Ude godt, men hjemme bedst" passer godt på danskernes madvaner, og noget af det vi savner allermest, når vi kommer hjem fra ferie, er rugbrød og leverpostej. Få idéer til 3 lækre rugbrødsmadder med et tvist.
Tre klassiske danske ingredienser i én rugbrødsmad – det bliver ikke bedre, og det er så enkelt at lave:
Smør en skive rugbrød, læg skiver af æble ovenpå, og drys med lakridspulver.
Tip! Har du et gammelt æble, som er lidt trist, så skræl det, skær det i tern, og steg det på panden. Så har du lækker lun æblepålæg på rugbrødet i stedet for friske æbleskiver.
Selvom det er sensommer, så er de danske kartofler stadig nye. Opdatér den klassiske kartoffelmad med hjemmelavede ristede løg.
Sådan laver du stegte løgringe:
Skær et løg i tynde skiver, og skil ringene ad. Vend løgene i hvedemel, og steg dem i olie på en varm pande. Husk at vende løgringene på panden undervejs.
Læg skivede kartofler på rugbrød, top med de ristede løgringe, mayonnaise og karse eller brøndkarse. Smag til med salt og peber.
Tip!
De ristede løgringe smager også fantastisk på en tomatmad.
Vi danskere elsker bare leverpostej. Prøv at opdatere denne "oldie but goldie" ved at lægge råsyltede rødbeder oven på leverpostejen.
Sådan laver du råsyltede rødbeder:
Varm 1 dl eddike og 1 dl vand i en gryde, og tilsæt 1 spsk. sukker, når lagen når kogepunktet. Rør rundt til sukkeret er opløst. Hæld eddikelagen på et skoldet glas og lad det køle af.
Skræl 3-4 rødbeder og skær dem i helt tynde skiver. Læg rødbederne i lagen, så de er helt dækkede, og lad dem trække mindst 3-4 timer, men gerne længere.
Læg skiver af rødbede på en dejlig rugbrødsmad med leverpostej.