Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Tips til studenterfesten

Snart springer studenterne ud, og der er dyttende vogne og glade, hujende unge mennesker på alle gadehjørner. Har du selv en student i huset, guider vi her til lækre snacks i en håndevending og underholdning til studenterfesten.

Inden du kaster dig over maden, skal der pyntes op til fest. Er vejret med os, er der ikke noget mere stemningsfuldt end at flytte festen ud i det fri. Pynt op i haven med masser af balloner, lys, guirlander, flag og lanterner i træerne. Du kan også vælge at holde pynten i samme farvenuance som striben på studenterhuen.

TIPS TIL SNACKS

Frugtspyd

Skær vandmelon i tern, og sæt den på spyd sammen med friske jordbær, hindbær og blåbær. En frisk og farvestrålende lækkerbisken, der er lige til at hapse i farten. Jordbær dyppet i chokolade er også ALTID en sikker vinder.

 

Skønne sliders

De små miniburgere er den perfekte festmad. Bag burgerbollerne dagen før, steg små bøffer på panden, og lav helt enkle cheeseburgere med lidt ketchup, mayo, rå løg og et salatblad. Sæt et grillspyd i burgerne, så de ikke vælter og server dem på store fade. Prøv disse skønne slideres med kylling, sommerslaw og tzatziki.

 

Sprøde snacks

Mandler er knasende sprøde, smager fantastisk og er en skøn snack, som du lynhurtigt kan tilberede i rigelige mængder. Kog 2 dl vand, og opløs 4 spsk. salt deri. Lad det køle lidt af, og hæld nu 200 g mandler i vandet. Lad dem trække i cirka 30 minutter, og bag dem derefter på en bageplade i ovnen i cirka 20 minutter ved 160 grader. Klar til servering! Prøv disse saltede mandler med chili og paprika eller disse lækre æblechips med mynte.

 

Drinksbowle

Lav en stor bowle med en vaskeægte sommerdrink. Du kan for eksempel servere en Aperol Spritz, der smager vidunderligt, har den skønneste røde farve og ikke slår alt for hårdt i sommervarmen.

Sådan laver du Aperol Spritz:

  • 3 dele prosecco
  • 2 dele Aperol
  • 1 del danskvand
  • 1 skive appelsin
  • Masser af is
En super lækker sommerdrink lavet på frossen vandmelon, aperol og sprite.
VANDMELON-DRINK MED APEROL

TIPS TIL UNDERHOLDNING

Piñata

En piñata er en form for festlig mexikansk fastelavnstønde, som er et sjovt indslag til studenterfesten. Fyld piñataen med små overraskelser som karameller, tyggegummi eller andet, og lad studenterne slå på den, indtil den går i stykker. Personen, der svinger piñatakøllen skal gøre det i blinde, så husk en maske til at dække øjnene.

 

Klasse-jeopardy

Forbered en lille jeopardy-quiz, der handler om klassens eskapader i løbet af de tre år, de har gået i skole. Del dem op i to hold og lad dem dyste i emner som pensum, undervisere, studietur og største bommerter. Hold quizzen kort og god. Hvis du laver for mange spørgsmål, kan det blive svært at holde opmærksomheden hos de glade unge mennesker.

 

Havespil

Det er altid hyggeligt med en lille dyst, så hav et par forskellige havespil klar, som de unge kan hygge sig med til festen. Det kan for eksempel være kroket, kongespil eller petanque – så får de også rørt sig lidt samtidig.

 

Klasse-margretheskål

Hver deltager får et stykke papir, hvorpå de skal skrive et navn på en person fra studiet. Det kan være en underviser, pedellen eller én fra klassen – så længe alle ved, hvem det er. Alle sedler foldes sammen og lægges i en skål, og nu går det så ud på at gætte, hvilke personer, der gemmer sig i skålen. Deltagerne bliver delt op i to hold, og én fra holdet trækker nu en seddel og skal mime personerne. Hvert hold får 1 minut til at gætte så mange sedler på skift, indtil der ikke er flere sedler tilbage.

 

Vidste du, at…

I dag får over halvdelen af en årgang en gymnasial uddannelse, men i 1903, da det moderne gymnasium blev grundlagt var det kun omkring 1 %, der tog en studentereksamen?

Hotte spyd med saftig svinemørbrad, sur-sød agurkesalsa og flager af kokos.
MØRBRADSPYD MED CHILIGLAZE