Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Tip – sådan får du en moden avokado

Avokado er lækker og lidt eksklusiv. Men det kan godt være lidt svært at se, hvornår den er moden. Få de bedste tips og tricks til at spotte en moden avokado, og lær hvordan du kan modne den i en fart.

Sådan spotter du en moden avokado

Det kan være svært at gennemskue, hvornår en avokado er moden, men en avokado er moden når: 

  • den giver efter og føles lidt blød, når du trykker på toppen, hvor stilken sidder.
  • stilken på toppen er nem at vippe af.
  • pletten under stilken er grøn (er den brun, er den overmoden).

Sådan modner du en avokado i en fart

Avokadoer er hårde, når de bliver plukket, så de kan holde til at blive transporteret. Derfor skal de have lidt tid til at opnå den bløde cremede konsistens, som vi forbinder med en moden avokado.

Avokadoer skal opbevares ved stuetemperatur, hvor de langsomt vil modne. Hvis du vil sætte farten op, så læg dem i en pose med et æble eller en tomat. Æbler og tomater udskiller nemlig gasarten ethylen, som sætter modningsprocessen i vejret. På den måde vil avokadoen hurtigere blive moden.

Sådan gør du avokadoen blød på 20 minutter

Står du med en hård avokado og har brug for, at den bliver blød med det samme, kan du varme den i ovnen, men pas på at du ikke kommer til at bage den.

  • Varm ovnen op til 100 - 120 grader.
  • Pak avokadoen ind i sølvpapir.
  • ”modn” den i ovnen i 10 minutter, avokadoen skal være blød, men ikke bagt.