Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Spændende madpakker til hele familien

Så er det ved at være tid til madpakker, og snart er familien tilbage til hverdagen med vækkeur og morgentravlhed. Få idéer til, hvordan du kan pifte dagen op med lækre, spændende og ikke mindst lette madpakker.

Det ligger i præsentationen

En madpakke skal, uanset om den er til børn eller voksne, være lækker at se på, for mad spises også med øjnene. Sådan kan du på enkel vis pifte madpakken op:

  • Køb en god stor madkasse, så der er plads til andet en fire flade rugbrødsmadder.
  • Lav små søde overraskelser (f.eks. tegn et glad ansigt på det hårdkogte æg, eller læg en fin serviet i madkassen)
  • Præsentér maden på en ny måde. Hvem siger, at en rugbrødmad ikke kan serveres som en pindemad, hvor brødet er udstukket i mindre tern og trukket på træspyd sammen med pålæg og agurk og tomat.

Tips til en lækker madpakke

En madpakke skal være mættende, så derfor bør den altid indeholde disse fem ting:

  • Brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød
  • Grønt – snackgrønt, salat eller pålæg
  • Pålæg – kød, ost eller æg
  • Fisk – mindst én slags fisk
  • Frugt – det friske og søde

3 smagfulde madpakkehit

Hvis du mangler lidt inspiration til, hvad du skal putte i madkassen, kan de prøve en af disse tre idéer, som både børn og voksne kan lide:

Rugbrødssandwich med fiskefrikadelle

Smør to skiver rugbrød med peberfrugtpesto, og skær en fiskefrikadelle i skiver. Læg den sammen med rucola og agurkestrimler skåret på langs med en gulerodsskræller.

TIP!
Opgradér din rugbrødssandwich ved at smide den i toasteren.

Wrap med avocado og laks

Smør en fuldkornswrap med friskost, fordel røget laks, avokado i skiver og friske spinatblade. Rul wrappen sammen, og rul madpapir om den, så den ikke går op.

Pastasalat

Brug resterne fra aftensmaden, og lav en lækker pastasalat. Bland pasta, cherrytomater, let dampet broccoli og kylling i mindre stykker. Brug hytteost som dressing.

Lad alle tage en tørn

Det tager ikke lang tid at smøre én madpakke, men hvis du skal smøre til hele familien, så bliver det pludselig en ret stor opgave.

Lad alle smøre deres egen madpakke. Har du små børn, kan de måske hjælpe med at bage pølsehorn eller pizzasnegle i weekenden, så der er til næste uges madpakker.

Hvis du ikke er et A-menneske, så smør madpakken om aftenen. Den kan snildt holde sig i køleskabet natten over.