Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Smukke efterårskrukker

Gå fra sommerkrukker til efterårskrukker og pift terrassen eller altanen op med smukke blomster og planter, som kan lyse smuk op, mens vejret bliver koldere og lyset langsomt forsvinder. Vi giver dig tips til smukke efterårsplanter, som kan tåle det koldere vejr og forlænge fornemmelsen af sommer.

Lyng

Lyng er en stedsegrønplante, og der findes et utal af sorter, som blomstrer på forskellige tidspunkter af året. De efterårsblomstrende sorter kan du købe netop nu, og de vil lyse op længe – også efter den første frost, for lyng klarer snildt 5-10 frostgrader, selvom de står i en potte.

Lyng er en surbundsplante, så hvis du vil være god ved den, planter du den i surbundsjord, men almindelig pottemuld fungerer også fint. Lad den ikke tørre ud og stil den lyst, så har du lyng længe.

Krysantemum

Krysantemum er indbegrebet af efterårsblomster, og lige nu kan du få dem i butikkerne som store kuglerunde blomstrende planter. Vælg en blomst med mange knopper, så er der masser af blomster og farver for pengene. Krysantemum skal have fugtig jord, så vand den hver dag, også når det regner, for planten er ofte så tæt, at der ikke kommer vand ned i potten, selvom blade og blomster er våde.

Vil du have mange blomster, så lad krysantemummen stå i den potte, du har købt den i, så bruger den sine kræfter på at blomstre og ikke på at vokse.

Asters

Elsker du farver, så er der knald på de lilla asters, som blomstrer indtil november. De må ikke stå i vand, men må heller ikke tørre ud, så vand ofte og husk dræn i bunden.

Buksbom

Den smukke eviggrønne buksbom er til dig, der elsker det enkle og klassiske. Når resten af naturen lyser op i gule og røde farver, står buksbom smuk i kontrast med sine mørkegrønne blade. Planten har brug for vand, og skal have gødning henover sommeren frem til august. Den er ret hårdfør, men bliver det hård frost i længere tid, skal du dække den til.  

Tips til efterårskrukkerne

  • Skift pottemulden ud, for den gamle jord, sommerblomsterne har stået i, er udpint.
  • Stil blomsterne i en spand med vand, så rødderne er gennemvædede, før du planter dem.
  • Fjern blade m.m., som falder ned i krukkerne, så undgår du, at blomsterne får svamp eller rådner.
  • Knib de visne blomster af undervejs, så kommer der nye knopper og blomster til.
  • Skal du have nye krukker, så investér i nogle, som er frostsikre, så holder de hele året.