Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

6 sjove lege til børnefødselsdagen

Som forælder kan man godt grue for at holde børnefødselsdag – for man vil jo gerne have, at det er en succes og at ungerne hygger sig. Det er heldigvis en smal sag, når man har nogle sjove lege arrangeret. Bliv inspireret til seks sjove aktiviteter for små og store børn, som med garanti bliver et hit.

Den lille kagedyst

Spar tid i køkkenet og lad børnene lave deres egne lagkager – og lad dem konkurrere om at lave den allerflotteste. Anret bordet med det, de skal bruge til at lave lagkager: Lagkagebunde, flødeskum, kagecreme, syltetøj, glasur, friske bær og krymmel til pynt. Lad børnene udstikke deres egne bunde af de store lagkagebunde og samle dem med lige netop det fyld og pynt, de godt kan lide.

børnefødselsdag_leg_byg_selv_lagkage

Tip! Skal børnene også have andet at spise end kage, er pølsehorn formet som nuttede dyr et stensikkert hit på fødselsdagsbordet.

 

Slik-tag-fat

Fangeleg går aldrig af mode, men skal man give den et festligt twist, kan man peppe det hele op med en trøje fyldt med slik.

Med en limpistol sættes en masse indpakket slik fast med på en gammel t-shirt. Læg et stykke pap ind i trøjen, indtil limen er tør, så du ikke kommer til at lime trøjen sammen. Lim slik på både forside, bagside og ærmer. Brug ikke for meget lim, for slikket skal nemt kunne rives af trøjen igen.

Den, som får trøjen på, skal fanges af alle de andre – som alle kæmper om at komme tæt nok på til at kunne hive et stykke slik af. Trøjen kan skifte ejermand undervejs, hvis den jagede stakkel bliver træt i benene.

Få idéer til seks kreative og sjove inden- og udendørslege samt tips til, hvordan du overlever en eftermiddag med huset fyldt af unger.
SÅ ER DER FØDSELSDAGSFEST

Guldgraver

Skal børnene have en lille godtepose hver til fødselsdagen, kan du lade dem arbejde lidt for sagen først. Fyld baljer med fint sand og tøm nogle poser guldperler i og bland det godt sammen. Hvert barn skal nu være guldgravere og finde 10 guldperler hver, før de kan få deres snoller. Giv dem skovle, sier og spande, så de er godt klædt på til at grave guld.

Børnefødselsdag_leg_guldgraver

Tip! Du kan også gemme små chokoladeguldbarer i sandet, de kan grave frem. Bare sørg for, der ikke kan komme sand ind til deres slik.

 

Skumfiduskamp

Balloner og toiletpapirsruller kan med lidt malertape blive til et våben til en kamp om liv og død og skumfiduser. Bind knude på ballonen (uden at puste den op) og klip den over på det bredeste sted. Tag den nederste del af ballonen (med knuden) og spænd over den ene ende af toiletrullen. Sørg for, at ballonen sidder stramt som et trommeskind og sæt den ekstra godt fast på rullen med malertape. Nu kan ungerne putte miniskumfiduser ned i røret og beskyde hinanden ved at hive i ballonens knude.

En virkelig god og simpel islagkage med bund af knuste kiks, nødder og chokolade samt 2 lag is.
ISLAGKAGE MED BÆR

Laserlabyrint

Lav en forhindringsbane med farlige “laserstråler”, som man skal komme forbi i allerbedste Mission Impossible-stil uden at røre eller ødelægge. Til laserstrålerne kan du enten bruge rødt gavebånd eller toiletpapir, som sættes fast på væggen med malertape. Toiletpapiret er nemmest at sætte op, hvis du har en relativt smal gang.

børnefødselsdag_leg_laserlabyrint

 

Hvad mon der er I ballonen?

Med en tragt kan du fylde balloner (som ikke er pustet op) med en masse sjove ting, som børnene skal gætte hvad er. Det kan eksempelvis være sukker, dåsemajs, kikærter og hvad I nu ellers har af ting i skuffer og skabe. Slå knude på ballonerne, når de er fyldt op, og læg dem ned i en kasse, som børnene kan rode igennem og gætte på indholdet af.