Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Sjov bagedag med børnene

Det er sjovt at bage med børn – hvis de altså ikke smutter igen, inden melet er vejet af. Sænk ambitionsniveauet med en nem basisopskrift, og gå all in på at få børnene til at pynte kagerne i stedet. Det er sjovt, og de kommer til at se fantastiske ud.

Vælg jeres yndlingssmag

Uanset om I ønsker at bage én stor kage eller en masse små, er en basisdej et rigtig godt udgangspunkt for jeres helt egne lækre og personlige kager. Hvilket fyld er I i humør til i dag? Det kan være chokoladestykker, revet æble, revet gulerod, most banan, knuste Oreos, hakkede nødder – det er kun fantasien, der sætter grænser. Laver I små muffins, kan I nemt lave forskellige slags, hvis det er svært at vælge. Læs eventuelt vores 11 tips til det perfekte bagværk, inden I går i gang.

Nem og hurtig opskrift

Det skal du bruge (1 kage eller 16 muffins):

3 M/L æg
100 g smør
125 g sukker
2 dl mælk

250 g mel
1 tsk. bagepulver

Dit yndlingsfyld

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret, og pisk det godt sammen med sukkeret
  2. Tilsæt mælk og æg
  3. Bland mel og bagepulver sammen med dit yndlings fyld, og pisk det hele sammen
  4. Hæld dejen i en kageform eller små muffinsforme, og bag ved 225 grader i ca. 25 min.

Lad ungerne pynte løs

Når kagerne er kølet af, er I klar til den store pyntning – og det er nu, det for alvor bliver sjovt. Her får I forskellige tips til flot og farverig pynt:

Frosting: Start med at lave en lækker frosting. Du kan for eksempel blande lidt marmelade i stiftpisket flødeskum og vupti! Så har du en skøn lyserød jordbær- eller hindbærmousse. Ellers er denne cream cheese frosting altid et hit: Bland 125 g smør, 200 g flødeost og 75 g flormelis, og pisk det godt sammen. Har du en sprøjtepose med stjernetyl, kan I sætte frostingen på kagerne i de flotteste mønstre.

Tip! Orker du ikke at lave frosting, kan du også sagtens røre en helt almindelig glasur sammen. Hæld lidt frugtfarve i – og ungerne vil elske det.

Små figurer: Lad ungerne kreere deres egne små fantasifulde figurer i marcipan eller fondant – en sukkermasse, der kan formes ligesom modellervoks. Det kan være små blomster, mariehøns, stjerner, hjerter eller måske et batmanlogo, der er lige til at pynte kagen med.

Krymmel: Til sidst kan I drysse krymmel over kagerne. Du kan få kagekrymmel i alle regnbuens farver, som glimmer og endda som små sukkerøjne, der er perfekte til at forvandle kagen til et farligt monster eller et sødt dyr.