Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Sådan opbevarer og bruger du bananer bedst

Vi elsker bananer. De passer perfekt til alle dagens måltider, lige fra skivet på knækbrød eller havregryn til en hurtig aftensnack før sengetid. Vi guider dig til hvordan du opbevarer dem bedst, og undgår at smide de brune overmodne ud.

Undgå brune bananer

Bananer modner meget hurtigt, det gør de fordi de udskiller ethylen, som får frugt og grønt til at modne, herunder også bananerne selv.

Sådan gør du

  • Giv dem luft. Når du kommer hjem, er det vigtigt, at du pakker bananerne ud, hvis de ligger i en pose, så de ikke ligger og bliver overeksponerede for deres eget ethylen.
  • Undgå varme og kulde. Opbevar bananerne køligt, men IKKE i køleskabet, der bliver de brune – ideelt bør de opbevares ved 12-14 grader.

Vidste du at bananer botanisk set er et aflangt bær og ikke en frugt

Sådan modner du grønne bananer

Hvis du får grønne bananer med hjem i indkøbskurven kan du speede modningsprocessen op ved at udnytte bananers følsomhed for ethylen.

  • Pak dem ind. Læg bananerne i en pose ved stuetemperatur, så modner de hurtigere, læg evt. en tomat med for at sætte ekstra fart på modningsprocessen (Tomat udskiller også ethylen)
  • Læg dem sammen med anden frugt. Læg bananerne i en frugtskål med æbler og pære, som udskiller meget ethylen, de vil hjælpe på modningen
  • Bag dem. Læg bananen med skræl i ovnen, og bag dem let ved ca. 75 grader i 20-30 minutter – hold øje med dem, og mærk efter hvornår de er bløde.

Hvis du lægger bananer sammen med umodne avokadoer, så modner avokadoerne hurtigere

Frys dine bananer ned

Bananer er gode at fryse ned. Har du har et par plettede overmodne stykker liggende i frugtskålen, så smid dem ikke ud, men frys dem ned. Du skal blot skrælle dem først og lægge dem i en frysepose.

Frosne bananer er perfekte til smoothies, hvor du blot blender dem sammen med resten af ingredienserne, de giver sødme og en cremet konsistens.

Frosne bananer kan sagtens bruges i kager. Lad dem dog først tø op inden du tilsætter dem til dejen.