Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Sådan får du en festlig nytårsaften

Nytårsaften må gerne være festlig. Sjove indslag og lidt forberedelse kan ryste gæsterne sammen, og give gode interessante samtaler også selvom du ikke kender din bordherre eller -dame i forvejen

Dæk op med sjove opgaver

Uanset om dine gæster kender hinanden eller ej, så er det rigtig sjovt og en god måde at ryste festen sammen, ved at give dem små hemmelig opgaver.

Ved hver kuvert, kan du under tallerkenen lægge små sedler med morsomme opgaver til gæsterne f.eks.

  • Du må ikke sige ja eller nej under hele festen.
  • Du skal holde en tale om din forret.
  • Hvert kvarter, skal du rejse dig op og skåle.
  • Hver gang der bliver skålet, skal du råbe ”Banko”.
  • Hver gang nogen råber Banko, skal du råbe ”Hurra”.
  • Når nogen råber hurra skal du rejse dig op og sætte dig ned 3 gange.

Find selv på flere opgaver til alle gæsterne – det er ret sjovt, når opgaver udløser en dominoeffekt af pudsige indslag.

Fordel fælles opgaver

Selvom du er vært, behøver alle køkkenopgaver ikke at ligge på dine skuldre. Få gæsterne til at hjælpe. Det ryster folk sammen, og de bedste fester foregår jo næsten altid i køkkenet.

Læg et lille kort ved hver plads. På kortet skriver du en lille arbejdsopgave, som gæsten skal hjælpe med. Opgaver kan f.eks. være:

  • Du skal hjælpe med at bære tallerkener ud efter forretten.
  • Du skal sørge for at der er vin på bordet.
  • Du skal lave kaffe.

Tænk på, at sætte flere gæster til hver opgave – ellers bliver det bare en sur tjans.

Quiz

Det er altid sjovt at quizze. Du kan lave en sjov Multiple-Choice quiz, hvor hver gæst får udleveret et papir med alle spørgsmål og svar muligheder, og skal så krydse det rigtige svar af.

Holder du en temafest, kan spørgsmålene handle om temaet fx pirater, eller 80’erne, men det kan også handle om året der gik, eller sjove historier om gæsterne.

Den der har svaret rigtig på flest spørgsmål vinder en lille præmie.

Er du ikke så opfindsomt, kan du søge på nettet efter færdiglavede quizzer

Sæt gang i snakken ved bordet

Det kan nogen gange være svært at finde noget at tale om, hvis man ikke kender sin borddame eller -herre. Du kan altid starte med at hilse på dine sidemænd med høflighedsspørgsmål som: Hvem er du? Hvordan kender du værtsparret? Er du gift, Har du børn, Hvad er dit arbejde? osv.

Som ofte ligger der god information i de svar du får, som man kan tale ud videre ud fra. Men hvis de spørgsmål ikke sætter gang i en samtale, så må du hive det tunge skyts frem.

Forbered dig hjemmefra på en historie, du gerne vil fortælle. Det kan være, at du og din familie har været på en skøn rejse, eller en forening du er aktiv i. Når du fortæller om dig selv og dine interesser eller oplevelser, åbner du for at din bordherre- eller dame også fortæller om deres interesser og oplevelser.