Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Sådan bruger du rodfrugter

Når mørket og kulden banker på, så er det tid til at spise fyldige mættende retter, og rodfrugter er som skabt til efterårets og vinterens måltider. Vi giver dig tips til hvordan du bruger rodfrugter og giver de gamle kendinge nyt liv.

Sprøde rodfrugter i ovnen

En sikker og enkel måde at bruge rodfrugter på, er at skære dem i stave eller tynde både og bage dem i ovnen. Prøv at bage en blanding af kartofler, persillerod, pastinak, rødbeder og gulerødder. Vend dem i olivenolie, timian og salt og peber, og lad dem bage i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Tænk på at skære rødderne i samme størrelse, så de er færdigbagte samtidig.

Rodfrugtmos

Det er ikke kun kartofler, der dur som mos. Prøv at blande flere slags rodfrugter og lav en fyldig og smagfuld rodfrugtmos. Kartofler og gulerødder giver en sødlig smag, som de fleste børn kan lide, men prøv også at blande kartoffel, knoldselleri og jordskok til en pikant rodfrugtmos.

Rösti

Rösti behøver ikke kun af bestå af kartofler. Hvis du har persillerod, pastinak og knoldselleri, så brug dem til lækre rösti.

  • Vask rodfrugterne godt og skræl dem.
  • Riv dem groft, og bland dem godt med finthakket løg, salt, peber,
  • Saml blandingen med æg og lidt mel.
  • Læg klumper af de revne rodfrugter på bagepapir og tryk dem flade.
  • Bag i ovnen til de er gyldenbrune og sprøde., det tager ca. 25-30 minutter ved 200 grader

Suppe

Fyldige varme supper er dejlige når det er koldt udenfor. Pep den klassiske kartoffelsuppe op med jordskokker eller pastinak, det giver ekstra smag og variation.

Bag en knoldselleri

En hel selleriknold, smager himmelsk og af god tid. Vask sellerien grundig, pensl den med olie og bag den 1-1½ time i ovnen ved 190 grader. Sellerien er færdigbagt, når den er helt mør og føles blød, når du stikker i den med en kniv. Server den med smør rørt op med salt og peber, persille og citron.  Perfekt som forret eller som tilbehør til fisk eller lyst kød.

Rodfrugtchips

Chips af rodfrugter er perfekt som snack. Vask og skræl pastinak, selleri, rødbeder, gulerødder etc. Skær dem i papirstynde skiver på et mandolinjern og vend skiverne i olie. Bred dem ud på bagepapir i en bradepande, og sørg for, at de ligger i ét lag. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i 15- 20 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde. Drys med salt og server dem, når de er kølet af.