Søde og saftige vindruer. Spis dem som de er, eller brug dem i spændende opskrifter eller i hjemmelavede skønhedsprodukter. Vi giver dig 3 idéer til, hvordan du også kan bruge vindruer.
Når du skal vælge mellem de forskellige druer, så er der nogle ting, som du skal være opmærksom på.
Med eller uden sten: Stenfri vindruer er ofte det, som først bliver udsolgt, men det viser sig faktisk, at vindruer med sten ofte har en kraftigere smag end stenfri druer.
Jo mørkere, jo sødere: I forhold til sødme, så er de sorte vindruer oplagt at vælge, da de har et højere sukkerindhold og dermed er sødere end de øvrige sorter. Ellers gå efter vindruer, hvis skind har en gylden farve. Jo mere gyldne, jo højere sukkerindhold, jo sødere er de.
Opskrifter, hvor vindruer er en essentiel ingrediens, er der efterhånden mange af. Vi har samlet 3 anderledes måder at udnytte det fantastiske bær:
Vindruesmoothie
Blend 250 g vindruer, 2,5 dl A38, en banan og 1 spsk. sukker. Så har du et mellemmåltid, som giver fornyet energi.
Salat med rucola, vindruer og mandler
Lav en salat af røde eller blå halverede vindruer, rucola og mandler. Bland en dressing af 6 mosede vindruer, et finthakket skalotteløg, vineddike, balsamico og olivenolie. Hæld dressingen over salaten, vend salaten rundt og drys store spåner af parmesan over, når du serverer den.
Pizza med vindrue-topping
Vindruer fungerer godt som topping på pizza sammen med gorgonzola. Servér små pizzaer som en anderledes forret, som er mere sød end snasket.
Saften fra vindruer er god i hjemmelavede hudplejeprodukter. Hvorfor ikke give dine fødder lidt forkælelse med en vindruemaske, som efterlader dine føder bløde og lækre?
Tip!
Før du smører fødderne ind i masken, er det en god idé at stille en balje med vand ved siden af dig, som du kan skylle fødderne af i. Så slipper du for at trippe hen over gulvet med maske på fødderne.