Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem
Rundt om nektarinen

Tips til opskrifter og opbevaring af den lækre nektarin

Nektarin er indbegrebet af sommer. Den saftige frugt, som minder om en fersken, kan bruges i et utal af retter – vi tipper dig til, hvordan du kan bruge den, og hvorfor den ikke skal ligge i frugtskålen.

Sådan kan du genkende en nektarin

Nektarinen er nærmest ferskenens lillesøster. Du kan kende en nektarin på, at den har glat skind, hvor en fersken er lodden. Nektarinen er fast og saftig i kødet og har ofte en mere fyldig og sødere smag end en fersken, og måske derfor er den blevet mere populær end ferskenen.

Opbevar den på køl

Nektarinen er en sart frugt, den tåler ikke stød og slag, og bliver hurtig overmoden. Så det er en god idé at opbevare den rigtigt og ikke købe flere, end du får brugt.

Så længe holder nektariner:

  • Ved stuetemperatur – ca. 2 dage ved stuetemperatur
  • På køl – 7 dage. Læg nektarinen i køleskabet i en lukket plastikpose, så kulde og luftfugtighed er så optimal som muligt.
  • På frost – ca. 10 måneder. Tag stenen ud, før du fryser nektarinen ned. Hvis du skærer den i mindre stykker, er den perfekt til at bruge til smoothie.

TIP!
Lad den friske frugt få stuetemperatur før du spiser den, så smager den bedst.

3 tips til lækre måder at bruge nektarinEN

En nektarin er perfekt i alle slags retter, fordi den er fast i kødet, og derfor nemmere at arbejde med.

Grillede nektariner: Skær nektarinen i mindre både, og grill skiverne ét minut på hver side. Brug den i en lækker salat eller som tilbehør til ost eller is.

Nektarinmos: Er nektarinerne blevet lidt bløde, kan du koge dem til mos og smage den til med honning, vanilje og evt. lidt salvie eller rosmarin. Det smager dejligt på havregrød, skyr eller som tilbehør til vaniljeis.

Nektarin-ispinde: Blend 3 modne nektariner med en banan, og frys ned i ispindeforme, og frys til is. En lækker læskende frugtis, som man altid kan spise.

Nektarin er en mutation

Nektarin er højst sandsynligt en muteret fersken, men vi ved ikke, om det er en af naturens luner, eller om det er mennesker, som har fremavlet en blanding af måske fersken og blomme. Vi ved ikke, hvornår nektarinen opstod, men den stammer fra Kina og kom til Europa med karavaner, hvor både de gamle grækere og romerne var ret vilde med den.