Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Popcorn på 10 forskellige måder

Vi elsker popcorn, det smager godt, er nemt at lave, og så kan du eksperimentere med et utal af krydderier og toppings, til glæde for både børn og voksne. Vi giver dig popcorn, som du ikke har fået dem før.

Til alle opskrifterne skal du bruge poppede popcorn. Du kan vælge at brug popcorn til mikrobølgeovnen, tørrede majskorn, du selv popper i en gryde, eller poppede popcorn fra pose.

1. Karamel popcorn

Smelt ½ dl smør i en gryde. Tilsæt 1 dl sukker og ¼ del lys sirup. Varm godt igennem, så sukkeret smelter og du får en god karamelmasse.  Hæld karamelsaucen over popcornene og rør rundt. Køl popcornene af.

2. Popcorn med skumfiduser og chokolade

Bland varme popcorn med mini-skumfiduser eller store skumfiduser klippet i små stykker, og mørk chokolade hakket eller revet i små stykker.

Tips! Fjern altid upoppede popcorn, før du tilsætter smag, så undgår du ubehagelige overraskelser og knækkede tænder

3. Oreo og hvidchokolade popcorn

Smelt hvid chokolade over vandbad. Fyld en frysepose med popcorn og hæld den hvide chokolade over popcornene, ryst posen godt undervejs, så chokoladen bliver fordelt på alle popcorn. Knus Oreo og hæld dem ned i posen, inden den hvide chokolade størkner. Ryst posen godt. Stil popcornene i køleskabet, til chokoladen er størknet (ca.15 min.) og server.

4. Kanel-chokolade popcorn

Smelt mørk chokolade over et vandbad. Tilsæt ½ tsk. stødt kanel pr 50 gram chokolade. Hæld popcornene i en stor skål og hæld chokoladen langsomt over popcornene, mens du rører rundt, så chokoladen bliver fordelt.  Lad chokoladen størkne, før du serverer dem.

5. Peanutbutter- og honningpop

Varm 1 dl honning og 3 spsk. sukker på en pande, til det er flydende og varmt, tilsæt nu 1 dl peanutbutter og rør rundt til mixet er helt flydende, tilsæt evt. ½ tsk. vaniljesukker. Hæld den flydende peanutbutter/honning sirup over de poppede popcorn i en tynd stråle og rør godt rundt imens, så siruppen bliver godt fordelt. Lad popcornene køle helt af før servering.

6. Cheddar popcorn

Læg popcorn i et fad med en stor overflade Riv cheddarost (eller en anden smelteost) fint, og fordel osten henover popcornene. Læg popcorn og ost lagvis. Sæt fadet i en varm ovn, eller giv den nogle minutter i mikrobølgeovnen, til osten er smeltet. Server popcornene varme.

Tips! Krydrede popcorn er perfekt som alternativ til chips

7. Pizza popcorn

Smelt 1 spsk. smør eller varm lidt olivenolie i en gryde. Hæld revet parmesan, tørret oregano og basilikum ned i den varme fedtstof og rør rundt. Fordel kryddersmørret over popcornene, rør rundt og smag til med salt.

8. Karrypop

Varm lidt olie i en gryde, tilsæt et fed hvidløg og ½ tsk. karry. Rør rundt, til der breder sig en liflig karryduft. Tag hvidløget op, hæld karryolien over popcornene og rør godt rundt. Du kan også fordele karrysmagen ved at ryste popcorn og karryolie sammen i en papirspose.

9. chili popcorn

Varm olie i en stor gryde og tilsæt hvidløg og tørret chili, varm igennem ved medium varme. Tag hvidløget op, hæld poppede popcorn i gryden og rør rundt, til smagen er fordelt på popcornene. Server i en stor skål

10. Popcorn med chokoladeknapper

Bland varme nypoppede popcorn med små chokoladeknapper, f.eks. M&M og server med det samme. Brug gerne usaltede popcorn.

En overdådig islagekage med bund af marengs og brændte mandler samt 3 lag is toppet med popcorn.
ISLAGKAGE MED POPCORN