Du havde egentlig tænkt dig at lave sunde, nærende madpakker, som giver dig energi til en hel dag… men ender i stedet på tanken med en fransk hotdog og en pose lakridser til dessert. Kender du det?
Livet kan nogle gange spænde ben for gode intentioner, men ved at planlægge din madpakke og meal preppe til hele ugen, undgår du at falde for fristelser, der ikke giver dig benzin til hjernen.
Få tips og tricks til, hvordan du nemt forbereder en lækker og varieret madpakke her.
Der er mange fordele ved at planlægge din madpakke hele ugen.
Så når maven begynder at knurre, og frokostpausen er lige rundt om hjørnet, er det en lille gave til dig selv at kunne hive en lækker madpakke ud af køleskabet. Og det kræver faktisk ikke mere end lidt planlægning og et par timer i køkkenet at gøre madpakken klar til hele ugen.
Tip! Vent med at samle din sandwich eller salat, til du skal spise den. Hold elementerne adskilt i små bokse eller en madkasse med små rum.
Sæt dig ned og planlæg, hvad du skal bruge for at kunne sammensætte fem varierede madpakker. Det er en god ide at forberede en række forskellige elementer, som du kan sammensætte på kryds og tværs i en sandwich, en salat og en varm ret, så du ikke føler, du spiser det samme hele ugen. Du kan for eksempel forberede disse elementer:
Nu har du alt, hvad du skal bruge til fx to varme retter med ris, kylling og grøntsager, to salater og en sandwich. Du kan variere grøntsagerne og salaterne, så retterne ikke bliver helt ens. Brug fx kyllingen i en cæsarsalat én af dagene.
Find et tidspunkt i løbet af ugen, hvor du har tid til at være i køkkenet i en time eller to. Det kan for eksempel være søndag eftermiddag, hvor der er god tid til at gå og hygge sig med det.
Skal ungerne også have madpakker med i børnehave eller skole, skal du endelig bare tage dem med i køkkenet. Sæt noget godt musik på, og indstil jer på, at nu skal der skæres, skylles, hakkes og steges.
Tip! Vær opmærksom på, at det ikke er alle råvarer, der holder sig friske i køleskabet. Gå efter hårdkogte æg, stegt kylling og snittede eller bagte grøntsager, der sagtens kan holde sig friske i lufttætte beholdere. Læg eventuelt et stykke fugtet køkkenrulle over de rå grøntsager – så bliver de ikke kedelige.