Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Nyd sæsonens æbler

Skønne saftige sprøde æbler, er der noget bedre? Netop nu er efterårsæblerne i sæson, vi giver dig tips til hvordan du bruger dem bedst.

Mos dem

Æbler er svære at fryse ned, for de bliver bare brune og vandede, men hvis du koger dem til mos, kan du nemt fryse mosen ned og bruge i kager og i madlavning.

Sådan gør du: Skrælle æblerne, eller lad skrællen sidde for en kraftigere smag. Fjern kernehuset og kog æblerne med en anelse vand i bunden. Smag til med sukker og krydderier, eller lad mosen være naturel. Mos evt. æblerne med en gaffel. Køl af og frys ned i fryseposer.

Tør dem

Tørrede skiver af æbler smager fantastisk og kan bruges f.eks. i salater eller som snack. De tynde tørre æbleskiver er også flotte i juledekorationer.

Sådan gør du: Stik kernehuset ud af dine æbler, og skær dem i tynde, tynde skiver – brug evt. et mandolinjern. Læg skiver af æble på bagepapir og drys med en lille smule sukker. Bag æbleskiverne i ovnen ved 110-120 grader på varmluft i ca. 2 timer, til de er helt tørre og sprøde. Har du en frugttørrer bruger du naturligvis den.

Bag dem

Hver familie har sin egen fantastiske opskrift på æblekage, så prøv at lokke den hemmelige opskrift ud af ejeren, eksperimenter med den, og bag masser af æblekager. Du kan også bage hele æbler og servere som dessert.

Sådan gør du: Udstik kernehuset, og stil de hele æbler på et ildfast fad. Fyld hullet med marcipan eller nødder og bag æblerne i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader – Husk at holde øje, så de endnu har lidt bid. Server is, cremefraiche eller flødeskum til.

Put æbler i aftensmaden

Æbler smager fantastisk i madlavningen. Specielt passer æbler godt til svinekød. Server æblebåde stegt på panden til svinekoteletter eller riv et æble og kom det i frikadellefarsen. I det hele taget spiller æblets syre godt sammen med kød med ”fed” smag f.eks. and, bacon, flæsk og medister.

Juice dem

Har du en juicer, så forspild ikke chancen med at juice. Æblejuice smager fantastik alene, men prøv også at juice æblerne med ingefær, appelsin, spinat eller gulerødder.