Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Kreative ideer med perleplader

Perleplader kan være underholdende for både børn og voksne, og kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan kreere med de farvestrålende små perler. Her er fire sjove og brugbare ideer.

Det skal du bruge:

  • Perler
  • Stiftplader
  • Bagepapir
  • Strygejern

Festlige flag

Fødselsdage kræver flag, og disse fine perleflag er helt perfekte til formålet. Find de røde og hvide perler frem, og lav dine egne flag i den form og størrelse, du har lyst til. Brug en nål til at sætte perleflagene på snor, men lav også gerne lidt ekstra flag, og brug dem som bordpynt. De flotte perleflag kan findes frem igen og igen til fødselsdage eller andre festlige begivenheder.

Svævende luftballoner

Mangler I pynt til børneværelset eller underholdning til puslebordet? Det kan heldigvis klares med perler. Lav hvide skyer og luftballoner i forskellige størrelser og farver, og hæng dem på væggen i børneværelset. De kan fungere som dekorativ uro over puslebordet, hvis I sætter dem på snore, som bindes på en stang eller ring og fastgøres i loftet. Børnene vil elske de eventyrlige luftballoner og de hvide skyer, som de svæver imellem.  

Smarte låg til glas

Find de runde stiftplader frem, og form appelsiner, vandmeloner, donuts og grønne lime af perlerne. Husk at lave et hul i midten til sugerør, så de kan bruges som låg på glas med saft eller andre lækre drikke. Det vil være et kæmpe hit til børnefødselsdagen, og så hjælper det oveni købet børnene med at kende forskel på deres glas. Lågene holder også sukkerglade bier og fluer væk fra de søde drikkevarer om sommeren. 

Sjov påskepynt

Hvis påsken er lige om hjørnet, men kassen med påskepynt er halvtom, så lav jeres egen pynt. Læg mønstrer som forestiller kyllinger, harer eller påskeæg på påskebordet. Du kan efterlade et hul i påskeægget og klistre et stykke papir bag på med tape eller lim for at lave fine påske-bordkort, der helt sikkert vil imponere gæsterne, og dine børn vil synes, at det er sjovt at vise pynt frem, som de selv har lavet.

Forevig dine perlemønstre

Når perlerne er lagt, så skal strygejernet i brug. Sæt det på lav varme, og læg bagepapir over perlerne. Stryg forsigtigt på bagepapiret til du kan fornemme, at perlerne er smeltede sammen, og lad så perlerne køle en smule, før du fjerner mønstret fra pladen.

Tip: Stryg de færdige perlemønstre på begge sider for en fastere perleplade, og læg dem i pres mellem to bøger, så de ikke bøjer, mens de køler ned.