Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Kom godt i gang med at hækle og sy

Det har aldrig været mere hipt at sætte sig ned og lave sine egne ting med tråd, garn, pind og nål. Og det er en virkelig god og meditativ pause i din hverdag. Men hvor begynder du? Få her enkle tips til at komme i gang med at sy og hækle.

Lad os begynde med hækling, som bestemt ikke kun tilhører bedstemødre længere.

Lær at hækle

Det første, du skal tjekke, når du står med hæklenål og garn i hånden, det er, at de passer sammen. Der står en størrelse på både garnbanderolen og din nål – det tal skal passe sammen. Derudover så skal dit hæklegarn helst være af bomuld eller noget andet fast garn, det giver dig det bedste resultat.

 

Få hjælp til at komme igang

Find en person, der kan hækle, og som har tid til at lære dig det. Det kan måske være et familiemedlem, som du gerne vil bruge lidt tid med – ellers kan du tage den nemme løsning og finde hækleskoler på YouTube. Det er meget nemmere at lære at hækle, hvis du kan se på et par dygtige fingre, der gør det.

De første tre masker, du skal lære at hækle er: Luftmasker, fastmasker og stangmasker. Lær dem i den rækkefølge, det giver god mening i sværhedsgrad. Og øv dig derefter i at lave lige kanter! Se hvordan du gør det her.

 

Hvad skal jeg hækle?

Du kan for eksempel hækle, grydelapper, barnevognskæder, karklude, punge, penalhuse, rangler små nuttede dyr eller en taske.

Det er blevet in at hækle. Og med god grund. Det er hyggeligt og afslappende, og du kan hækle alt fra tæpper og puder til hæklede små søde dyr. Få inspiration til at hækle her.
Få 5 tips til at hækle

Bliv en stjerne med nål og tråd

Når du skal i gang med at sy, er det et lidt større projekt. Sørg derfor for, som det allerførste, at forventningsafstemme med dig selv – begynd med lidt mindre projekter og bevæg dig så langsomt op i sværhedsgrad.

 

Få styr på symaskinen

En symaskine behøver ikke være dyr. Men find en, der har en god motor og ikke alt for mange indstillinger. Få styr på trådspænding af både over- og undertråd, og hvordan du laver sting for eksempel lige ud, zigzag og stræk.

Du skal også bruge, når du skal sy:

  • En skarp stofsaks
  • symaskinenåle
  • sytråd
  • knappenåle
  • opsprætter
  • målebånd
  • kridt
  • mønsterpapir
  • lækkert stof - selvfølgelig.

 

Vask stoffet før du går i gang

Et godt tip er at vaske, måske også tumble, og ikke mindst stryge stoffet, inden du begynder at sy. Så krymper det ikke overraskende meget, når det har fået sin færdige form. Brug også strygejernet til at presse sømme undervejs, det bliver så pænt.

Du kan få endnu flere ideer til DIY projekter, med disse 7 kreative ideer til hjemmet.

 

Find et enkelt mønster

Find nogle mønstre, du kan overskue. Husk at tegne på vrangsiden, når du tegner dit mønster på stoffet. På ensfarvet stof, kan det være lidt svært at afgøre, hvad der er ret og vrang – så vælger du bare. I dag kan du finde en masse fine mønster til børnetøj, som gør det nemt at komme igang.

Nu er du klar til at gå i gang! Gode projekter for sybegyndere kan for eksempel være en simpel pude, en mulepose, en sypude eller let børnetøj.

Tip: At hækle behøver ikke være en ensom aktivitet. Inviter veninderne til at hyggelige nørkle-aften sammen. Find mere inspiration til kreative hyggedage med dine bedste veninder her: Slå venindehyggen og gør-det-selv-projekterne sammen

 

Fra lørdag d. 2. februar til fredag d. 8. februar 2019 kan du i Netto finde sypakke, hæklekit, metervare, tekstilbånd og syæske.
Alle varerne er spotvarer og fås kun så længe lager haves.

inkl. opskrift til sokker og bluse
STRIKKEGUIDE
Netto tilbudsavis