Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Kend mærket: Svanemærket

Du kender måske svanemærket, som du finder på alt fra rengøringsmidler til hudplejeprodukter. Men ved du hvad der gemmer sig bag mærket? Vi guider dig til svanemærket.

Det nordiske miljømærke

Siden 1997 har du kunne finde det nordiske miljømærke Svanen på produkter i Danmark. Mærket viser dig, at produktet lever op til nogle meget stramme krav for hvor meget et produkt må belaste miljøet.

Hjælp til dig som forbruger

Når du vælger et produkt mærket med Svanen, er du med til at mindske miljøbelastningen – og uanset hvilket produkt du vælger, kan du være sikker på, at de er blandt de miljømæssigt bedste i deres kategori. I Danmark er det Miljømærkning Danmark, som har ansvaret for mærket.

4 gode grunde til svanemærket:

  1. Skrappe miljøkrav – i alle relevante faser af produktets livscyklus

Før et produkt kan få Svanemærket, ser man på hele produktets livscyklus og den miljøbelastning det giver. Det betyder at råvarer, produktion, emballage, bortskaffelse og recirkulering bliver taget med i vurderingen. Det er vigtigt for Svanemærket at kunne mindske det samlede aftryk på miljø og klima.

  1. Skrappe krav til kemikalier – til gavn for miljøet og din sundhed

Svanemærket stiller skrappe krav til brug af kemikalier. Så det er godt for din sundhed, for de mennesker der fremstiller produkterne og for miljøet både i dag og i fremtiden.

Vidste du at…
Svanemærket er et af Danmarks officielle miljømærker? 

  1. Stramning af krav – for at skabe bæredygtig udvikling

Svanemærket evaluerer og strammer løbende miljøkravene på baggrund af den nyeste viden og udvikling. Når kravene bliver strammet, skal alle svanemærkede produkter leve op til de nye krav. Det betyder, at du som forbruger er med til at skubbe bag på udviklingen.

  1. Certificering og kontrol – så du kan være tryg

For at et produkt kan bære Svanen, skal produktet igennem en omfattende certificeringsproces hos Miljømærkning Danmark – med dokumentation og kontrol af, at det lever op til de fastsatte krav.

Læs mere om Svanemærket her