Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Kend din kylling

Inderfilet, brystfilet, vinger - I køledisken kan du vælge mellem flere forskellige udskæringer af en kylling, men kender du forskellene og hvilken udskæring, der er bedst til hvad?  Vi giver dig overblik over udskæringer og stegetider.

Brystfilet

Brystfilet stammer, som navnet hentyder, fra kyllingens bryst. Kødet er magert og meget mildt. Kyllingebryst indeholder meget lidt bindevæv, og derfor skal du ikke stege det på for høj varme, da det ellers kan blive ret tørt.

Tip: Flæk brystet på langs, put fyld som soltørrede tomater og feta i, og rul bacon om. Du kan også marinere brystfileten inden tilberedning, det hjælper til at kødet ikke bliver tørt.

Tilberedning: Brystfilet på panden skal have ca. 15 minutter, mens en tur i ovnen tager ca. 20 minutter ved 200 grader.

Vidste du at…
kyllingebrystfilet er den type kød, som oftest står på danskernes middagsbord?

Inderfilet

Inderfilet er den inderste del af brystfileten. Inderfilet er mere mør end brystkødet. Inderfileten er noget mindre end brystfileten, så den skal derfor også stege i meget kortere tid. Den lille møre filet er særlig velegnet til gryde- og wokretter.

Tip: Du kan marinere fileterne og sætte dem på spyd med peberfrugt, tomat og squash og grille dem.

Tilberedning: Inderfilet skal have ca.  4- 5 minutter på hver side.

Husk altid at gennemstege dit kyllingekød!

Lår

Kyllingelår er meget mørt kød, og er mørkere end f.eks. brystkødet. Normalt kan du købe udskæringer, som enten består af hele låret eller kun over- eller underlåret. Underlåret er nemt at kende, da det er det, som ligner en kølle. Du kan grydestege lår, eller stege dem i ovnen med eksempelvis rodfrugter.

Tip: Prøv at marinere lårene med soja, hvidløg og sesamfrø, det giver et tvist af det asiatiske køkken.

Tilberedning: Stegetiden afhænger af udskæringen. Hele lår og overlår skal have ca. 40-45 minutter ved 200 grader, mens underlår skal have 30-35 minutter ved samme temperatur.

Vinger

Vingerne på kyllingen godt være lidt federe, end de andre kyllingeudskæringer, fordi skindet bliver siddende på. Vinger er skabt til at blive spist som hotwings med masser af babecuesauce.  

Tip: Lad vingerne marinere i en god barbecuesauce i mindst 20 minutter, før du steger dem i ovnen. Vinger er perfekte som fingermad.

Tilberedning: For at få perfekte møre og sprøde hotwings skal de stege i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 200 grader.

Hel kylling

Glem alt om udskæringer og lørdagskylling i foliebakker, og smid i stedet hele dyret i ovnen. Det smager fantastisk. Kylling er lækker, hvis du krydrer den med masser af krydderier og hakkede urter.

Tip: Prøv at krydre kyllingen med en kombination af estragon, timian og salvie, og husk at krydre både indeni, udenpå, og under skindet, som du let kan løsne fra kødet.

Tilberedning: En hel kylling i ovnen skal have ca. 70 minutter pr. kg ved 185 grader

Steg kyllingen i en stegeso i ovnen med blandede rodfrugter – det tager længere tid, men resultatet er saftigt og smagfuldt.

Læs mere om
Løgismosekyllingen