Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Indret børneværelset til aktiv leg

Uanset om børneværelset er stort eller lille, kan der godt blive plads til aktiv leg, hvor både kroppen og fantasien kommer i gang. Vi giver dig syv nemme ideer til at inspirere ungerne til flere kolbøtter og badutspring på værelset.

HUSK DET BLØDE UNDERLAG

Nu er gulvet frit, så sørg for at gøre klar med en legemadras eller et blødt puslespil af skumgummiplader, der indbyder til kolbøtter, rullefald og masser af tumlerier. Så er det også rart at kunne smide sig på ryggen og slappe af, når pulsen lige skal ned igen.

SKAB GULVPLADS

Et godt børneværelse har masser af gulvplads, for uanset hvor mange fine stole, bænke eller puder du køber, er det oftest på gulvet, legen er allerbedst. Hæng derfor hylder og knager op, så alt legetøjet kan puttes i kurve eller lærredsposer. Det skaber ro og giver en hyggelig stemning samtidig. Har dit barn et stort dukkehus eller en ridderborg stående? Op på væggen med det, så gulvet er frit.

LAD LEGEN DINGLE FRA LOFTET

Gulvet er ikke det eneste sted at have ungernes legetøj stående klar. Det er oplagt at bruge loftet. Hæng et par gymnastikringe, en rebstige, en gynge eller et reb op i loftet, og lad dit barn svinge, gynge og klatre som en anden lille abekat – det vil give timevis af sjov og ballade.

LAV SJOV PÅ GULVET

Det er svært at gå forbi en hinkerude uden lige at tage et par spring. Har du glatte parketgulve på børneværelset, kan du hurtigt pifte gulvet op med en hinkerude som wallsticker. Ellers kan du drysse små legetrædesten ud over gulvet og ubevidst sætte ungerne i gang med balancelege, jorden er giftig eller forhindringsløb.

HEJ SPIDERMAN!

Et børneværelse har typisk fire vægge, men du behøver ikke at bruge dem alle sammen til fantasifulde tapeter eller fine plakater. Væggene er nemlig også geniale til aktiv leg. Giv dit barn sin helt egen klatrevæg eller hæng en gymnastikribbe på væggen, og lad dem klatre som spiderman. Du kan også indrette et lille kreativt hjørne med en tavlevæg, hvor der er plads til at slippe fantasien fri – og hurtigt vaske tavlen ren, når det er tid til nye kridtstreger.

Tip! Det behøver ikke at koste spidsen af en jetjager at forny børneværelset. Få inspiration til 13 kreative og billige projekter, hvor dit barn også kan være med.

 

Få tips til hvordan du indretter et hyggeligt børneværelse
SÅDAN SKABER DU DET HYGGELIGSTE BØRNEVÆRELSE

BLØDE TÆPPER OG PUDER

Efter al den vilde leg, er det rart at kunne tage en lille pause. Sørg for at dit barn har et par bløde tæpper og puder liggende, så det er nemt at bygge en hyggelig hule – eller bare læne sig tilbage og koble helt af til en lydbøg eller noget afslappende musik.

GØR OPRYDNING TIL EN LEG

Masser af kasser til opbevaring af legetøj er guld værd på børneværelset. Vælger du nogle kasser af stof eller flet, kan du gøre det endnu sjovere for ungerne, når legetøjet skal ryddes op – det larmer nemlig meget mindre. Derudover kan kasserne også bruges til at kaste til måls efter med bløde bolde eller bamser.