Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Ideer til udskæring og dekoration af Halloweengræskar

Halloween er en overdådighedsfest af gys, gru og søde sager. Det er ikke kun udklædning, der er vigtig ved denne fest, men også at pynte op i og uden for hjemmet. Og hvad siger ”Halloween” mere end en jack-o’-lantern, det orange græskar med lysende øjne og et djævelsk grin?

For at komme i rette stemning er et græskar altså ikke muligt at komme udenom. Få 3 kreative ideer til udskæring og dekoration af Halloweengræskar i videoerne nedenfor.

Sød eller uhyggelig Halloween? Se her, hvordan du skærer et uhyggeligt og sødt Halloweengræskar.

Dit græskar behøver ikke at have det klassiske look med trekantede øjne og skarpe tænder. Se her, hvordan du kan lave en anderledes dekoration af Halloweengræskar.

 

Tip! Hvis dit græskar ender med et tandløst smil (for det kan altså være svært at skære de der savtakker…), så kan du sagtens gøre græskarret rædselsvækkende igen. Se her hvordan du gør her.

Lav en sjov, sød og lidt uhyggelig halloween-lyskæde, med ting du har derhjemme.
LAV DIN EGEN HALLOWEEN-LYSKÆDE

Hvad med indmaden? 

Når du udhuler dit Halloweengræskar, må du endelig ikke smide indmaden ud. Både kernerne og kødet kan bruges til lækre ting i dit køkken.

Græskarkerner:
Er der noget mere lækkert end ristede græskarkerner? Nej, vel? Så sørg for at skille dem fra, vaske, tørre og riste dem, og så har du den lækreste topping til din salat. Rister du dem i honning i stedet for salt, kan du også bruge græskarkernerne til drys på din skyr eller yoghurt om morgenen.

Græskarkød:
Efterår er suppevejr, og kødet i dit græskar kan du forvandle din den lækreste, cremede suppe. Har du mere græskarkød til overs, end du skal bruge, kan du bruge det i bagværk på samme måde som revne gulerødder – og der passer dine ristede kerner i øvrigt også helt perfekt.

 

Tip! Har du ikke plads til et græskar hjemme hos dig, kan du lave søde, små roelygter i stedet. Det er faktisk en gammel dansk tradition, som med tiden er blevet udkonkurreret af den store, orange lanterne.

Sprød mørdej med fyld af kanelbagt græskar smagt til med farin.
GRÆSKARTÆRTE

Psst ... Allehelgensaften – eller bare Halloween – falder hvert år 31. oktober. De fleste voksne i dag er nok vokset op med, at trick or treat, græskarlanterner og makaber udklædning er noget, der hører til amerikansk kultur. Ikke desto mindre har traditionen langsomt vokset sig stor i Danmark de sidste 10-15 år, og er ikke til at komme udenom i dag.