Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Friske figner – 5 lækre måder at bruge dem på

Friske figner smager fantastisk, brug dem mens de endnu er i sæson. Vi giver dig 5 idéer til, hvordan du kan lave interessante retter med de skønne frugter.

Bagte figner med ost

Lav et kryds i fignerne, men undgå at skære dem helt over. Læg gedeost eller blåskimmelost ned i fignerne og dryp lidt balsamico, salt og peber over. Bag fignerne i ovnen ved 200 grader, til osten er smeltet.

TIP!
Du kan opgradere opskriften ved at rulle et stykke bacon eller parmaskinke rundt om, før du bager dem i ovnen.

OBS: Figensæsonen er meget kort, så det er om at nyde fignerne, mens de er friske.

Salat med figner, parmaskine, frisk mozzarella og basilikum

Hvis du står og skal lave en hurtig frokost, som samtidig smager og ser ud, som om du har brugt mere end 10 minutter i køkkenet, så kommer du langt med friske figner.

Sådan gør du:

Lav en frisk salat med rucolasalat, baby-spinat, friske figner i både, parmaskine, frisk mozzarella, frisk basilikum og hasselnødder. Dryp med balsamico, salt og peber, og du har en hurtig, men lækker salat.

Bagt med honning til isdessert

Du kan lave en hurtig og lækker dessert ved at bage figner i ovnen og servere vaniljeis til.

Sådan gør du:

Dryp lidt honning på fignerne og bag dem derefter i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Lad dem køle lidt af, og servér de lune figner med cremefraiche eller din yndlingsis til. Drys evt. med honningristede valnødder eller mandler.

Du kan spise friske figner både med og uden skind.

Kogt til marmelade

De skønne frugter kan også bruges til at lave marmelade. Det tager ikke lang tid at lave, og det smager fantastisk sammen med ost, eller på et stykke brød. Og heldigvis kan det nydes, selvom figensæsonen er slut.

Sådan gør du:

Kog sukker, vand og vanilje sammen og tilføj derefter figner, som er skåret i mindre stykker. Lad marmeladen småsimre i 30 minutter og rør ofte. Tilsæt til sidst citronsaft og hæld marmeladen på glas, og lad det afkøle.

Pizza med friske figner, gedeost, timian og honning

Pizza er rigtig manges favoritmad og med friske figner, bliver det en rigtig fin gæste-ret.

Sådan gør du:

Fordel gedeost og figner skåret i skiver på pizzabunden, og drys timian og olivenolie over. Bag i ovnen ved 200 grader i 15 minutter, til osten bobler og bunden er sprød. Dryp flydende honning over, og servér med friske rucolablade på toppen.

TIP!
Du kan sagtens skifte gedeosten ud med blåskimmelost, eller eksperimentere med flere typer af ost på pizzaen.