Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Forkæl dig selv med hjemmespa

Forbered din hjemmespa

Sørg for at købe alt det, du skal bruge til din hjemmespa, dagen inden, så du ikke skal bruge noget af din afslapningsdag på at løbe rundt i butikkerne for at finde de helt rigtige ting. Tænk både i at skaffe de produkter, du godt kan lide til eksempelvis fodpleje, ansigtet og kroppen, og husk også at købe lidt godt at drikke og spise. Mens du har en hårmaske i, er det lækkert at kunne nippe til frugt og nødder og nyde en varm kop urtete. Kig også forbi bladhylden i din dagligvarebutik, og køb dine yndlingsmagasiner, så du har noget at dykke ned i, mens ansigtsmasken arbejder på huden. Og for prikken over i’et kan du kigge efter duftlys eller duftspray med din yndlingsduft.

TIP!
Har du mand og børn, så send dem ud af huset på tur, så du kan slappe helt af.

Skab atmosfæren

Start med at sætte telefonen på lydløs, Sæt så noget afslappende musik på, dæmp lyset, og tænd for dit duftlys. Hop i en vamset badekåbe, og saml så alt det, du skal bruge til din spa, så du er klar til at starte den store luksustur.

Skrub løs

Nu er du endelig klar til at give kroppen en masse forkælelse, og et godt sted at starte er med at fjerne døde hudceller. Du kan gøre det på flere forskellige måder. Eksempelvis kan du hoppe under bruseren og tage en eksfolierende svamp, børste eller handske med dig. Skrub i små cirkler, indtil du har været over hele kroppen, og vær gerne lidt ekstra grundig ved albuer og knæ. Hvis du ikke har en svamp eller handske, kan du købe en bodyscrub eller lave en selv ved at blande groft salt sammen med olivenolie. Bagefter skal huden blødgøres. Smør kroppen ind i en lækker kropsolie, og afslut med at smøre dig ind i din yndlingsbodylotion.

Plej ansigtet

Nu skal du videre til ansigtet, og her er det vigtigt, at huden er helt ren. Selv om du ikke har taget makeup på, skal du rense huden, så den er helt fri for snavs og makeuprester. Fyld et vandfad med lidt kogende vand, og tilsæt eventuelt et par dråber olie. Læn dig ind over vandfadet med et håndklæde over hovedet, så du holder dampen inde. Hold ansigtet så tæt på vandet, som du kan holde ud, for du skal selvfølgelig ikke brænde dig. Sæt æggeuret på 10 minutter, og lad dampen gøre sit arbejde med at åbne porerne i huden. Efter dampbadet skal du lægge en ansigtsmaske, som arbejder i dybden. Du skal vælge en maske, som passer til din hudtype. Fordel masken over ansigtet, sæt dig til rette i en behagelig stol med et godt magasin, og lad masken sidde et kvarters tid. Rens masken af med lunt vand, og afslut med en god creme.

Slut af med fusserne

Dine fødder bærer rundt på dig dagen lang og trænger helt sikkert til lidt opmærksomhed. Start med at lave et fodbad med varmt vand med lidt salt i. Brug derefter en fodscrub til at fjerne døde hudceller. Du kan også bruge en fodfil, men vær forsigtig, så du ikke filer for hårdt. Slut af med en fed fodcreme, og tag så gerne strømper på, så fugten får lov at blive på fødderne nogle timer.