Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Fars dag – 7 gaver han bliver glad for

Far bliver ligeså glad for en tegning eller en buket blomster plukket i haven, som mor, for en god gave handler om tanken bag. Få idéer til gaven til verdens bedste far på Fars dag.

1. Det personlige brev

Den største kærlighedserklæring er, når man har gjort sig umage. Skriv et personligt brev til din far og send det med posten. Skriv om gode stunder, du kan huske fra din barndom, og fortæl om egenskaber ved din far, du sætter pris på, eller kan genkende fra dig selv.

2. Et gavekort til en fælles oplevelse

Hvornår har du sidst været på tomandshånd med din far? Giv ham et gavekort til en oplevelse, kun for dig og ham. Det kan være oplevelser som en tur i biografen, en byvandring, ølsmagning eller måske et madlavningskursus.

3. InvitÉr ham på skovtur

Pak en madkurv og drag ud i naturen. En dejlig dag med god mad og drikke og familien omkring sig gør alle fædre glade.

4. Hjemmebag

Har din far en sød tand, eller elsker han hjemmebag, kan du overraske ham med en kage. Du kan også blande alle de tørre ingredienser til en kage i en glaskrukke (læg ingredienserne i lag, så det ser flot ud) og sæt en seddel på glasset med en beskrivelse af, hvor meget mælk, æg eller lignende, der skal blandes i kagemiksen, samt tid i ovnen. Nu er det oplagt at bage en kage sammen.

5. ScraPbog

Lav en bog fuld af gode minder. Fyld bogen med fotografier og søde tegninger fra børn, børnebørn og dig selv.

6. Giv ham det han altid mangler

Far bliver altid glad for nye underbukser, et par strømper eller en ny duft. Tit er det de små ting og tanken bag, som varmer en fars hjerte.

7. En gavekurv til en hyggelig aften

Giv din far en sjov gavekurv med alle ingredienser til en hyggelig aften. Det kan være en flaske rødvin, to bøffer, en pose kartofler og bearnaisesovs. Du kan også give ham et sjovt overlevelseskit f.eks. plaster, hovedpinepiller, kaffe, en mazarinkage og en pakke vådservietter.

Derfor holder vi fars dag

Fars dag stammer oprindelig fra USA og blev stiftet i starten af 1900-tallet stærkt inspireret af Mors dag. Det var Sonora Smart Dodd, der står som grundlægger af dagen. Hendes egen far var krigsveteran og enlig far til seks børn. Dagen skal hædre far, der ligesom mor er en vigtig og ligeværdig forælder.

I Danmark fejrer vi Fars dag den 5. juni, men i de fleste andre lande ligger Fars dag den tredje søndag i juni. I de øvrige nordiske lande ligger Fars dag den anden søndag i november.