Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

DIY: Sådan syr du selv den fineste babynest

En lille babynest er noget, de fleste forældre gerne vil have klar, når baby kommer. Se her, hvordan du ved hjælp af en nem skabelon, selv kan sy den fineste nest – og få ideer til 3 andre ting til baby, du selv kan sy. Vi guider trin for trin.

Skab ro og tryghed

En babynest er en af de ting, som er virkelig fin at have klar, når baby ankommer, fordi den er med til at skabe tryghed og ro ved at omslutte barnet. Hvis du selv syr den lille rede, er der klart mange penge at spare, og så er det faktisk slet ikke så krævende, som man måske umiddelbart skulle tro. 

I uge 21 har vi metervarer med det fineste mønster og en samlet DIY-pakke som består af, en syvejledning, skabelon, accessories samt fyld - alt hvad du skal bruge for at lave din egen babynest.

Læs også: 3 sjove DIY-projekter du kan nå på en weekend

Det skal du bruge

 • Ensfarvet stof: 105 cm (stof 1)
 • Tofarvet stof: 105 cm (stof 2)
 • Vat til madras: 70 x 100 gram
 • Bånd/snor til at binde: 280 cm
 • Fiberfyld til madraskant: ca. 450 gram
 • Bånd til løbegang: 260 cm
 • Skabelonpapir
 • Knappenål
 • Saks
 • Sytråd
 • Sikkerhedsnål
 • Synål eller symaskine
 • Hæftemaskine

Sådan gør du

1. Tegn mønsteret og læg stoffet sammen
Før du går i gang, så husk at vaske stoffet, så det ikke krymper første gang, du vasker din babynest. Tegn mønsteret efter papirskabelonen, først ved stof 1 og så ved stof 2. Tegn rundt om mønsteret med en tusch eller kridt. Læg stof 1 og stof 2 sammen ret mod ret, fra hak til hak, og klip et hak ind i stoffet på hver side, så der dannes to "stolper" som vist på papirskabelonen. Lad der være en åbning i hver side af "stolperne", så du senere kan stoppe fiberfyld i kanterne.

 

2. Stoffet vendes og syes sammen
Nu vendes stoffet, så retsiden vender ud af. Herefter ligges båndet til løbegangen på fra hak til hak. Fold enderne på løbegangen ind under sig selv, så det har en flot afslutning. Sæt dem fast med knappenåle og sy så det hele sammen.

 

3. Træk båndet gennem løbegangen
Nu skal du trække bindebåndet hele vejen rundt i løbegangen, hvor du kan sætte en sikkerhedsnål i enden for at føre det lettere igennem. Her skal der lægges lidt kræfter i, og husk hele tiden at rette båndet ud. Det er for senere at kunne lukke babynesten med en flot knude i bunden.

 

4. Madraskanten syes
Læg nu babynesten fladt ned og indsæt knappenåle horisontalt hele vejen rundt 16 cm fra kanten. Det er for at lave en stikning rundt til madrassen. Start og stop med at sy 2 cm fra bunden.

Se, hvordan du kan lave søde pomp pomps til at pynte dine puder med.

 

5. Fyld din babynest med vat og fiberfyld
Nu er det tid til at fylde madrassen og kanterne, men først skal du lægge 3 lag pladevat oven på hinanden og hæfte dem sammen. Herefter fyldes madrassen med vattet, og kanterne på madrassen fyldes med fiberfyld.
Luk madrasåbningen med 1 cm sømmerum, i hånden eller på maskine. Klip et hak i hjørnet, så du kan vende sømmerummet ind.

 

6. Det endelige resultat
Så er din babynest færdig og klar til at blive brugt! Det, der er så smart, er, at du kan bruge den alle steder i hjemmet; i jeres seng, i tremmesengen, på sofaen eller på gulvet. Din baby kommer efterhånden til at kende babynesten og kan roligt rykkes fra sted til sted og føle sig tryg.

 

3 andre ting du kan sy

Udover en babynest, kan du også lave din egen ammepude, sengerand og søde bamser.

Giv dit hjem et nyt look med disse 7 kreative ideer til hjemmet.

5 tips til at hækle
DIY - Hæklede søde dyr

5 must-haves til din baby

1. Puslebord / puslepude. Du kommer til at skifte en million bleer, så et puslebord er et must. Hvis du ikke har plads til at have et stående, kan du overveje et væghængt puslebord. Det er en klar fordel at have puslepuden ude på badeværelset, men er pladsen trang, så kan det også sagtens lade sig gøre at pusle andre steder. Det kræver blot en god skål til vand.

2. Stofbleer. Dette firkantede stykke stof har utrolig mange funktioner. Du bruger dem til at lægge under din baby på puslebordet, når du ammer, til at tørre gylp op med eller som vaskeklud, hvis du klipper dem i mindre stykker. Stofbleen er helt uundværlig, så sørg for at købe en ordentlig stak.

3. Amme-BH. Et absolut must! De første måneder vil din baby være sulten på forskellige tider af døgnet, men med en amme-BH er du klar til at amme, hurtigt og effektivt, og skal ikke stå og bøvle, når baby stikker i et hyl, fordi han er sulten. Det er en god idé at vente til efter du har født med at købe en amme-BH, fordi det ikke kan vides med sikkerhed, hvilken størrelse du skal have.

4. Baby dyne. Det er vigtigt at have en babydyne, så din baby kan holde sig varm. Når du kigger på dyner, så vær opmærksom på materialet. Som grundregel skal den være åndbar, og så er det en god idé, hvis den samtidig er allergivenlig. Mindst to sæt sengetøj er en god ide, da du ofte får brug for at vaske med en lille ny, der både gylper, tisser og (særligt hvis det er vinter) har sin dyne med overalt.

5. Pusletaske. Det er guld værd at have en pusletaske, fordi den har en masse små rum til nødvendige babyting, når du er på farten. Så skal du heller ikke bøvle med at rode i tasken, fordi du ved lige præcis, hvor tingene er. Du kan også sagtens bruge en af de tasker, du har i forvejen.

 

Og husk så, du behøver ikke købe alt fra nyt. Det er trods alt så kort en tid, at baby skal bruge tingene. Der findes mange forskellige sider, hvor du kan købe aflagte barnevogne og andet babygear som babytorvet.dk, babygear.dk og babyshop.dk.

 

Fra lørdag d. 19. til fredag d. 25. maj 2018 kan du i Netto finde DIY sypakke, DIY sykit og metervare.
Alle varerne er spotvarer og fås kun så længe lager haves.