Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

DIY dukkehus

Nøgne trækasser kan på ingen tid forvandles til et lille dukkehus. Det er et nemt og hyggeligt projekt for både store og små.

Du behøver ikke være snedker for at lave hverken dukkehus eller møbler dertil. Faktisk har du nok allerede de fleste ting liggende til et hyggeligt kreaprojekt, hvor kun fantasien sætter grænser for indretningen.

Sådan laver du et dukkehus

Til selve dukkehuset skal du bruge:

 • Trækasser, gerne i forskellige størrelser
 • Selvklæbende tapet
 • Dekorationstape med flotte farver og mønstre
 • Maling

 

Start med at male kasserne – uanset om det kun er gulvene, den ene væg eller hele baduljen. Brug eventuelt malertape til at få flotte skarpe kanter (især hvis det er et barn, som fører penslen).

Lad malingen tørre helt, inden et nyt lag lægges på, eller inden du går videre til at tapetsere.

Brug dine rester af tapet, maling og stof til sjove gør-det-selv-projekter
DIY: 9 KREATIVE GØR-DET-SELV-PROJEKTER TIL DIT HJEM

Inden den selvklæbende tapet sættes op, kan du med fordel overføre målene og klippe tapetet ud i den ønskede størrelse.

Når det sættes fast, starter du med at fjerne beskyttelsesfilmen i et lille hjørne og sætter på overfladen. Mens du langsomt fjerner resten af filmen, glatter du tapetet ud med en blød klud i den anden hånd. Sådan forebygger du også lettest luftbobler.

I store kasser kan du lave flere “rum” ved at sætte forskellige typer tapet op.

Brug flot dekorationstape til at lave både fod- og vægpaneler.

 

Forbliver kasserne løse, er det muligt at bytte rundt på rummene, men hvis du foretrækker, at de forbliver på en bestemt måde, kan de let limes sammen med trælim og en skruetvinge. Det er lettest at dekorere vægge og gulve, hvis kasserne ikke er limet sammen på forhånd.

Kasserne er nu færdige og klar til at blive møbleret.

Mal f.eks. med sæbebobler eller lav jeres egen modellervoks
5 KREATIVE IDEER MED UNGERNE

Lav dine egne møbler til dukkehuset

Det er nok ikke noget, du tænker over til hverdag, men du har faktisk masser af ting i dit hjem, som kan forvandles til dukkemøbler. Derfor er det godt at have følgende ting ved hånden.

 • Limpistol
 • Limstift
 • Hæftemaskine/-tang
 • Maling
 • Pensler
 • Hobbykniv
 • Nål og tråd

Dukkeseng: En skuresvamp kan med et stykke stof over sig (sættes fast med enten limpistol eller hæfteklammer) blive til en fin lille seng. Dyne og pude kan sys af en engangsvaskeklud, som klippes til, lægges dobbelt og fores med vat.

Sofa: Kan ligesom dukkesengen laves af skuresvampe og stof. Ryglænet skal være en hel størrelse skuresvamp, og siddefladen skal være ca. halv størrelse.

Bord: Klip fire (lige lange!) stumper af et sugerør og lim dem på en gammel tændstikæske, der er malet i en flot farve. Det er en nem måde at lave et sofa- eller natbord.

Spejl: Klip et stykke pap i en oval facon og lim et stykke sølvpapir på. Lav en fin ramme om det hele med en piberenser, som limes langs kanten af pappet.

Malerier: En lille fin tegning kan limes på et stykke pap og hænges op på væggen med et stykke elefantsnot.

Boblebad: Klip bunden af en gammel mælkekarton i ca. 6-7 centimeters højde og vask den grundigt indvendigt. Mal ydersiden af kartonen eller lim sølvpapir på (for at dække mælke-printet) og fyld ”boblebadet” med vandperler.

Græsplæne: Skal huset udvides med en have, kan en grøn dørmåtte bruges som græsplæne. Ellers kan kokosmåtte spraymales med grøn maling.

Træer og buske: Gran- og fyrrekogler fundet i naturen kan males grønne og limes direkte på ”græsplænen”. En toiletrulle kan bruges som træstamme og ”bladene” kan laves af grøntmalet vat. Buske kan laves af en masse grønne piberensere, som snos og vikles ind i hinanden.

Hundehus: Klip toppen af en mælkekarton (uden skruelåg) og vask indersiden og hælde-tuden grundigt. Lim hælde-tuden sammen og mal de skrå sider sorte og de lodrette brune. Klip et hul i ”gavlen”, så hunden kan komme ind for at sove.

 

Tip! Du kan lave en masse dyr i pap, som kan bo i hundehuset. Se her, hvordan du gør.

 

Fra lørdag d. 9. til fredag d. 15. februar 2019 kan du i Netto bl.a. finde trækasser, dekorationspapir, dukkehusmøbler og dekorationstape.
Alle varerne er spotvarer og fås kun så længe lager haves.