Indkøbsliste

Rediger produkt

Gem

Dæk op med chokolade – 6 ideer til en chokoladefest

Inviter til chokoladefest, og gå all in på at servere chokolade på måder, dine gæster måske ikke har prøvet før. Vi giver dig seks ideer til chokolade i alle afskygninger.

 

Aperitif: Popcorn med hvis chokolade og lakrids

Start chokoladefesten med denne lækre, sprøde snack, der er lynhurtigt at lave. Smelt hvid chokolade over vandbad, fyld en frysepose med popcorn, og hæld chokoladen over. Ryst posen godt. Drys med lakridspulver, og ryst posen igen. Stil popcornene i køleskabet, til chokoladen er størknet, og server.

Læs også: Popcorn på 10 forskellige måder

 

Forret: Salat med chokoladebacon
Chokoladen gør sig også godt i det salte køkken. Anret en salat med rucola, brøndkarse, pære, tranebær og valnødder. Steg nogle baconskiver i ovnen, og pensl dem med flydende, mørk chokolade. Lad chokoladebaconen stivne i køleskabet, bræk den i mindre stykker, og drys den over salaten.

 

Hovedret: Chili Con Carne med chokolade
Lav din favoritversion af chili con carne, og tilsæt mørk chokolade for at give retten en skøn og fyldig smag. Hak chokoladen groft, og kom den i gryden, inden servering. Rør godt rundt, til chokoladen er helt smeltet.

Læs på Lime.dk: Citronmåne, som du aldrig har fået den før

 

Dessert: Chokoladetapas
Server en chokoladedrøm af en dessert ved at anrette en lækker tapastallerken med dine yndlingschokolader. Gå efter less is more – og vælg nogle få chokoladeelementer i rigtig god kvalitet. Det kan fx være en lun chokoladefondant med friske hindbær, tre stykker fyldt chokolade, en hjemmelavet dadelkugle med chokolade og en lille gourmetflødebolle.

 

Aftenhygge: Varm chokolade

Efter al den gode mad, er det på sin plads med lidt varmt til halsen. Skift aftenkaffen ud med en kop varm mælk, og server den med fine chokoladeskeer til. Når du rører den ud i mælken, får du den lækreste varme chokolade. Server med en skefuld kølig flødeskum eller et drys kanel.

 

Drink: Chokolade-Martini
Slut aftenen af med en iskold drink. Denne chokolade-Martini er nem at lave og smager fantastisk.

Det skal du bruge (2 drinks):

  • 50 g chokolade
  • 1 dl espresso
  • 1 dl kakaomælk
  • 3 cl baileys
  • 3 cl kahlua
  • 6 cl vodka
  • isterninger

Sådan gør du:
Smelt lidt mørk chokolade over vandbad, og dyp kanten af to martiniglas i chokoladen. Kom resten af ingredienserne i en shaker, og ryst. Fordel drinken i glassene, og server.